Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Nimi

Kotisivut

Sähköposti

Kommentit
Roskapostisuojaus: Paljonko on kahdeksan plus viisi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
                        Yksityinen  

Nimi: Kiia

30.01.2016 16:16
Säädin Kassun jalustimet sopiviksi. Menimme kävelemään uralle. Teimme asetuksia ja voltteja. Kassu oli kiltisti. Välillä jos piti vaikka kääntyä ravissa jouduin käskemään napakammin.
- Muistakaa että oikomista ei saa sallia, kädet vähän ylemmäs Kassulla ja Faunalla, Mikael sanoi. Teimme sitten pääty-ympyrät ja niille aina käynti-siirtymiset.

Kesken kaiken Kassu lähti täyttä kiitolaukkaa pukittaen kentän toiseen päähän. Jalustimet lähtivät jalasta, mutta pysyin selässä kunnes sain hidastettua. Teimme sitten voltteja laukassa. Kassu ei enää ryöstänyt.
Se suostui jopa peräänantoon.
- Nyt Kassu alkaa näyttää hyvältä, Mikael kehui.
Mikael auttoi vielä muita saamaan poninsa peräänantoon. Rapsutin Kassua harjan juuresta.
- Nyt meidän pitääkin jo lopettaa. Ottakaa jalustimet pois ja siirtykää loppukäynteihin, Mikael ohjeisti ja lähti talliin hakemaan seuraavan tunnin ratsastajia kentälle kävelemään.
Vastaus:

Hyvä tarina, hieman lyhyt vain.  saat 25¤

Nimi: Enni

18.01.2016 06:37
Sain jalustimet säädettyä. Annoin Sydämmelle pihkeita, ja tamma lähti löntystelemään, reippaan verkkaisesti uralle.
"Tänään harjoitellan volttien ratsastamista. Keskitymme niiden kokoon ja siihen miten hevoset liikkuvat volttien aikana. "Mikael selosti kentän keskeltä. Aloitimme harjoitukset. Ensin piti ratsastaa käynnissä voltti, jokaisen sivun keskelle. Sydän yritti usein oikaista, joten sain todellakin olla tarkkana.
"Käytä vaan reippaasti sisäpohjetta, jos Sydän temppuilee. Kosketa tarvittaessa vähän raipalla ponin lapaa." Mikael kehotti. Tein työtä käskettyä. Kun Sydän yritti taas oikaista, näpäytin sitä vähän raipalla. Jo loppui oikomiset siihen.
Ravissa ja laukassa ei ollut volttien kanssa ongelmia. Vauhti oli reippaampaa, joten Sydän ei ehtinyt oikoa. Sen siaan tamma ravasi ja laukkasi rennosti, ja pyöristi jopa välillä vähän itseään, ja hakeutui peräänantoon volteilla. Taputin kevyesti sydäntä.
"Hyvä Enni" Mikael kehui.
Tunnin lopussa saimme pienentää ja suurentaa ympyröitä. Se oli aika haastava,mutta mukava tehtävä. Kun ympyrät alkoivat pienentyä, oli yhä hankalampaa ja hankalampaa pitää tempo ja tahti yllä. Sydän oli aika notkea, ja tehtävä sujui kivasti. Tosin välillä liikuimme, kuin hidastetussa filmissä, kun ympyrä oli oikein pieni.
"Muista säilyttää tahti" Mikael muistutti.
Tunnin jälkeen laskeuduin reippaasti satulasta. Sydän jatkaisi vielä seuraavallekin tunnille. Ojensin ponia hakemaan tullelle tytölle sydämen ohjat ja lähdin talsimaan talliin.

Vastaus:

Hyvä tarina Saat tästä: 27¤

Nimi: Kiia

05.01.2016 13:19
Kävelimme uralla. Pian aloimme tulla ravissa 45cm pystyä. Hyppy pompotti mutta kaikki kaikki pysyivät kyydissä. Sitten este korotettiin 60cm ja tultiin edelleen ravissa.
” Nostakaa laukka, ja hypätkää este on nyt 70cm.” Vera sanoi, ja korotti estettä. Nostin reippaan laukan. Minta ponnisti juuri oikeasta paikasta Hyppy onnistui mutta Vera antoi vielä neuvoja lähestymiseen.
” Nyt harjoitellaan vähän uusinta teitä. ” Vera sanoi ja rakensi pienen radan. Kun vuoroni tuli nostin reippaan laukan, ja lähdin kohti pitkän sivun sarjaa jossa oli 2 65cm pystyä. Väli oli lyhyt ja meillä oli vähän vaikeuksia saada askeleet sopimaan siihen. Pudotimme puomin a osasta. Sitten käännyttiin kokorata leikkaa kuviolle ja heti kulman jälkeen oli 55cm ristikko. Sitten taas oli kääntyminen takaisin uralle ja suunnanvaihto, mutta juuri ennen kulmaa oli 70cm ristikko. Kun käänsin Mintan, jalustimet irtosivat jalastani. Päätin että ratsastan loppuradan ilman jalustimiä, koska en saanut niitä jalkaani. Lyhyellä sivulla oli sarja, jonka a osa oli 50cm pysty ja b osa jonka ensimmäinen puomi oli 60cm toinen 65cm ja kolmas 70cm. Se oli viimeinen este. Kun asetuin muiden kanssa loppukäynteihin uralle laitoin vielä jalustimet jalkaan.

Vastaus:

Ihan hyvä tarina. Saat tästä: 24¤

Nimi: Enni

04.01.2016 13:52
Huomasin äske et käytin tarinassani vahingossa Veraa opettajana, vaikka tunnin pitäjä oli Mikaela xD Mikaelaa siis tarkotin en veraa.

Vastaus:

Juu, ei haittaa. Oletko muutes huomannut että hänen nimi on Mikael, eikä Mikaela.

Nimi: Kiia

04.01.2016 11:40
Nousin Rosen selkään. Uusi tyttö nousi Gromin selkään. Lähdin uralle oikeaan kierrokseen, ja tyttö tuli perässä. Sain hoputtaa Rosea vähän. Mikael laittoi uralle kolme puomia. Pian saimme alkaa ravata niitä. Toiselle pitkälle sivulle piti tehdä voltti. Voltilla oli kaksi vastakkain asetettua puomia.
” Rosen pitäisi mennä vähän reippaammin. ” Rose oli vähän laiska. Sain sen kuitenkin kulkemaan reippaammin. Välillä piti kuitenkin käskeä menemään reippaammin.
” Vaihtakaa suunta itsenäisesti.” Mikael sanoi. Vaihdoin suunnan täyskaarrolla. Vaihdoimme sitten tehtävää sellaiseen että toisella pitkällä sivulla oli 3 kavalettia. Toisen sivun puomitehtävä pysyi samana.
” Hienoa. ” Mikael sanoi ja alkoi rakentamaan uutta tehtävää.

” Kumpaankin päätyyn pääty-ympyrä, toisella on 2 puomia joiden väliin pitää saada joka kerta saman verran askelia. Toisella on sama mutta kavaleteilla. Toisella pitkällä sivulla huomaattekin nuo kartiot voltin muodossa. Siihen tehdään voltti jonka tulee kiertää kartioiden ulkopuolelta mutta, ei uloittua liian kauas. Voltilla teidän pitää muistaa taivuttaa, ja asettaa hevosta. Toisella pitkällä sivulla nostatte kulmasta laukan ja laukkaatte pitkän sivun, ylittäin 4 kavalettia. Muistakaa reipas tempo kokoajan. ” Mikael kertoi näyttäen radan.
Aloitin pääty-ympyrällä. Rose yritti hidastaa käyntiin, joten napautin ponia raipalla kerran. Volttimme onnistui hyvin.
” Hieno voltti Rosella, reippaampi laukka Gromilla. ” Mikael kehotti. Teimme Rosen kanssa pääty-ympyrän ja laskimme että väliin mahtuu 8 ravi askelta. Nostin laukan kulmasta ja laukkasin 4 kavalettia reippaasti.
Aloimme pian loppu verkkaamaan. Kun nousin satulasta tulin ajatelleeksi että uusi tyttö tunnilla on kai Gromin hoitaja. Päätin kysyä asiaa.
” Moi ootko sä se Gromin hoitaja? ” Kysyin tytöltä.
” Joo oon mä oon uus tällä tallilla.” Hän vastasi.
” Okei, mun nimi on Kiia ja mun hoitoponi on Myrsky.” Kerroin.
” Joo, mun nimi on Enni. ” Menimme Ennin kanssa yhdessä hoitamaan ponit pois. Kun olin laittanut Rosen pois kysyin Enniltä.
” Mentäiskö maastoon? Mä voin näyttää sulle polkuja. ”
” Joo mennään vaan.” Enni vastasi innoissaan.

// Maasto tulee hoitotarina muodossa.

Vastaus:

Hyvä tarina, voisi olla vähän pidempi vain. Saat rahaa: 27¤

Nimi: Enni

03.01.2016 20:44
Saavuin tallille n. 30 minuuttia ennen tuntini alkua. Luin tuntilistan. Siinä luki että sain ratsastaa Gromilla! Ja meillä olisi puomitunti. Harjasin ruunan ja satuloin. Kun kaikki olivat valmiita talutimme ratsut kentälle. Nousin selkään jakkaralta. Lyhensin jalustinhihnoja ainakin 10 rei'ällä. "Mitkä pitkäkoivet sulla aina ratsastaa" tiuskin kun sain viimein jalustimet säädettyä.
Tunnin harjoitukset aloitettiin kevyenistunnan harjoittelulla. Saimme ravata ja laukata aina vuorotellen yhden kierroksen. Kokoajan piti pyrkiä pysymään kevyessä istunassa. Gromi liikkui rauhallisesti. Taputin ruunaa. Sitten mentiin puomeja. Ensin ravissa ja sitten piti nostaa laukka. Gromi vaan ravasi, enkä meinannut saada sitä laukkaan.
"Käytä raippaa!" Vera ohjeisti. Läppäsin vähän raipalla. Gromi loikkasi laukkaan ja laukkasi reippasti puomin yli. Edelleen piti pysytellä kevyessäistunnassa. Lopuksi piti mennä pääty-ympyrää. Samalla ylitettiin kaksi puomia. Gromi ei enää laiskotellut. Se liikkui nopeaa vauhtia ja kaikki sujui hyvin. Tunnin päätteeksi taputin Gromia hurjasti ja hoidin sen.
//sori tää on vähä lyhyt, oli vähä kiire

Vastaus:

Hyvä tarina.  Saat rahaa: 25¤

Nimi: Kiia

04.12.2015 14:08
Leo ei ollut likainen joten kumisualla harjaaminen kannatti jättää pois. Harjasin pölyharjalla ensin. Harjasin Leon aina yhdellä harjalla kokonaan ja vaihdoin sitten taas harjaa. Leolla ei ollut syötävää joten se vain lepäsi ja joi. Otin kavio koukut ja puhdistin Leon kaviot. Otin Leon satulan ja laitoin sen Leolle. Leo antoi laittaa myös suitset nätisti. Otin ohjat Leon kaulalta ja lähdin kentälle. Kiristin vielä vyötä, ja säädin jalustimet itselleni sopiviksi. Leota oli todella vaikea saada liikkeelle. Ensin kävelimme pitkillä ohjilla. Leo oli laiska. Pysyin tiukkana ja vaadin siltä reippautta. Aloimme ravaamaan ympyröitä. Uralla piti olla mahdollisimman vähän. Leo oli tosi haluton ja kerran Mikaelin piti tulla auttamaan juoksutusraipalla. Alimme laukata. Leo oli tosi laiska. Teimme ympyröitä myös laukassa. Suurin haaste oli saada Leo laukkaamaan tarpeeksi nopeasti.
” Voitte vaihtaa suunnan itsenäisesti.” Mikael sanoi, meidän ratsastettua laukat. Otimme laukat toiseen suuntaan ympyröitä tehden. Ratsastimme nyt oikeaan kierrokseen. Leo ei suostunut nostamaan laukkaa.
” Älä anna sen temppuilla, pamauta raipalla. ” Annoin Leolle raippaa ja se tehosi. Laukkasimme ympyröitä, ja sain Leon pysymään laukassa. Teimme tätä ja sitten ravasimme ilman jalustimia. Siirryimme pian käyntiin vapain ohjin. Nousimme selästä. Leo jatkoi. Seuraava ratsastaja tuli ottamaan sen.
” Tarviitko sä apua? ” Kysyin.
” En tarvii. ” Tyttö sanoi ja alkoi pidentää jalustinta. Lähdin kentältä. Toiset tuntilaiset katselivat minua kuin yrittäisivät tunnistaa minut.

Vastaus:

Oli aika hyvä tarina, lyhyt vain. Voit yrittää kuvailla vielä enemmän. Saat 28¤

Nimi: Kiia

29.11.2015 11:28
” Siirtykää raviin. ” Vera käski. Maiskautin ja Willy siirtyi raviin. Se oli ihanan herkkä. Tarmo tuli takanamme ja sen takana Myrsky. Myrsky temppuili, se lähti välillä laukkaamaan. Willy oli kiltisti ja tosi herkkä. Aloimme tekemään tehtävää jossa tultiin kummallakin pitkällä sivulla loiva kiemuraura jolla hypätään. Toisella sivulla oli 50cm pysty ja toisella 65cm okseri. Minun piti vain siirtää pohkeita vähän niin Willy nosti laukan. Willy hyppäsi hyvin ja reippaasti. Myrsky riehaantui kerran. Sitten Vera rakensi radan. Vaihdoimme järjestystä niin että Tarmo meni Willyn edelle. Tarmon jäkeen tuli Willyn vuoro. Radalla mentiin ensin rata poikkisuuntaan leikkaa. Siinä oli 90cm ristikko. Willy hyppäsi liian läheltä mutta pääsi yli. Sitten käännyttiin pitkältä sivulta vasempaan. Sieltä käännyttiin kokorata leikkaa kuviolle. E:stä M:ään. Siellä hypättiin 85cm pysty. Uralle oikeaan kierrokseen ja siellä sarja jossa oli ensin 100cm ristikko ja b osa oli 90cm muuri. Sitten tehtiin ihan keskelle asti ulottuva pääty-ympyrä ja ykköseste eli 90cm ristikko uudestaan. Sitten hypättiin toisella pitkällä sivulla oleva 100cm pysty jonka ylin puomi oli aaltolankku. Willy tuntui vähän jännittävän esteen vieressä olevia kukkia. Willy osui aaltolankkuun mutta se ei pudonnut. Sitten sain alkaa kävelemään kun Myrsky teki rataa. Willy oli tosi kiva. Aloimme sitten hyppäämään sellaista juttua että toiselle pitkälle sivulle piti tehdä loivakiemuraura. Siinä oli 100cm okseri. Toisella pitkällä sivulla sama mutta 90cm pysty. Pian aloiteltiin jo loppuravit. Olin ihan kuitti. Loppu käyntien jälkeen laskeuduimme selästä. Jalat tuntuivat siltä että ne ovat muuttuneet hyytelöksi eivätkä kanna enää kauaa. Lähdin taluttamaan Willyä talliin. Willy oli vähän hikinen, ei paljon. Willy koetti jyrätä Been karsinaan. Sain pidettyä sen käytävällä. Talutin Willyn sen omaan karsinaan ja otin siltä varusteet pois. Otin harjapakista pehmeän harjan. Se oli kulunut, mutta puhdas. Willy nautti harjauksesta ja joi. Nostin kaviot yksi kerrallaan ja tarkastin ne. Kaviot olivat hyvät, niissä ei ollut kiviä ja ne olivat sopivan puhtaat. Willy oli menossa vielä tunnille joten laitoin karsinan oven kiinni ja menin viemään varusteita. Lähdin kävelemään kotiin.

Vastaus:

Hyvä tarina, en kirjoitusvirheitäkään löytänyt. Saat:27¤

Nimi: Kiia

09.11.2015 16:30
Kárl oli karsinassa. Aloin sukia Kárlia. Ei se kovin mutainen ollut. Laitoin sille suitset, pääsimme menemään ilman satulaa. Olin ensimmäinen kentällä. Toiset tulivat heti jälkeeni. Meitä on 5. Aloitimme kävelemällä uralla. Sitten leikimme peiliä käynnissä. Ensin jääjä oli Pontuksella ratsastava tyttö. Lähdimme kävelemään, Kárl meni heti johtoon. Saimme nipin napin pysäytettyä kun Pontus yhtäkkiä kääntyi. Päätin mennä varovaisemmin. Mandy ohitti meidät, ja voitti lopulta. Seuraavalla kierroksella Kárl voitti. Sitten voitti taas Mandy mutta peiliksi Mikael valitsi Taran. Sen jälkeen peilinä oli Rose ja sitten lopetettiin peili leikki.
Sitten leikittiin vähän katrillia jossa ponit sekosi ja lähtivät laukkaamaan. Kárl ei suostunut pysähtymään. Se pysähtyi vasta kun muut seisoivat jo rennosti. Olin onnistunut pysymään selässä koko ajan. Mikael alkoi tekemään pysty estettä.
” Nyt pääsette hyppäämään ilman käsiä. ” Pari tuntilaista näytti jännittyneeltä. Minusta tämä ei jännittänyt yhtään. Hauskaahan se vain on.
” Puristakaa jaloilla niin ette putoa. Järjestys on tämä: Kárl, Mandy, Rose, Pontus, Tara. ” Mikael sanoi.
Nostin laukan. Pidätin sillä Kárl oli vähän turhankin reipas. Nostin käteni ilmaan ja sitten Kárl hyppäsi. Mandyn ratsastaja meinasi pudota. Rose meinasi kieltäytyä mutta hyppäsi. Pontuksella ja Taralla meni myös hyvin. Laukkasimme ja ravasimme ilman käsiä. Kárl meni tosi lujaa. Sitten kävelimme loppukäynit. Kárl oli mahtava.

Vastaus:

Ihan hyvä tarina, mutta voisi olla pidempi. saat: 27¤

Nimi: Kiia

08.11.2015 10:24
Eetu oli minulle tuttu joten sain sen helposti haettua. Aloin hoitaa sitä. Kuulin käytävältä kuinka Miranda sivisti alkeis-tuntilaista tallin siisteyden tärkeydestä. Se on kyllä oikein! Talli täytyy pitää siistinä. Sotkusta on haittaa sekä kaksi- että nelijalkaisille. Nostin Eetun kavion ja puhdistin sen. Sama toiselle, kolmannelle ja neljännelle kaviolle. Aloin laittaa Eetulle varusteita. Se ei temppuillut.
Selkään noustessa se pyöri. Alkuverkassa aloitimme kavaleteilla. Eetu oli haastava. Sitten harjoiteltiin ohjaamista laukassa ja 20-40cm esteitä. Aino putosi Pullalta kun se kieltäytyi.
Sitten vuorossa sarja jossa oli ensin 20cm ristikko ja sitten trippeli alin puomi 40cm seuraava 45cm ja korkein 50cm. Eetu hyppäsi ristikon kiltisti mutta trippelillä se yritti kieltäytyä. Eetu hyppäsi sivuun mutta annoin pohkeita ja se hyppäsin. Hypystä tuli outo ja hevonen pudotti ylimmän puomin.
” Hyppää uudestaan.” Vera käski.
Hyppäsin sarjan uudestaan. Tällä kertaa se meni hyvin. Aloitimme loppuverryttelyn. Kävelimme pitkillä ohjilla. Tunnin jälkeen talutin Eetun talliin. Otin siltä satulan ja suitset. Puhdistin kaviot ja harjasin. Vein sen tarhaan.

// Lyhyt, vähän kiire ku, oon ollu kipeenä.

Vastaus:

Saat tästä tarinasta 25¤

Nimi: Kiia

01.11.2015 18:04
Carolina-Hugo
Aino-Pontus
Kiia-Esa
Katsoin listasta. Otin Esan varusteet ja harjat ja vein ne Esan karsinalle. Hoidin Esaa vaikka se ei paljon muuta hoitoa kavioiden putsaamisen lisäksi tarvinnut. Laitoin sitten molemmille kamat päälle ja talutin kentälle. Kentällä ratsauduin ja lähdin kiertämään kaviouraa. Muut tulivat perässäni. Kävelimme samalla kun Vera selitti että tällä tunnilla harjoitellaan rataa, korkeudella 70-80cm. Pian rupesimme ravaamaan tehtävää jossa joka toisella kierroksella piti tehdä molempiin päätyihin pääty-ympyrä. Kummallakin pääty-ympyrällä on 3 kavalettia. Pitkillä sivuilla on noin 10cm ristikot. Esa ei olisi halunnut kääntyä pääty-ympyrälle. Esa pukitti välillä tai halusi kääntyä omille teilleen. Pian hyppäsimme pienenä ratana 60cm.Aloitimme sitten 70-80cm radan. Se alkoi pääty-ympyrällä jolla odotti muuri. Esa pukitti ennen hyppyä mutta muuten se onnistui. Sitten oli vuorossa koko rataleikkaa. Siinä oli kolmiosainen sarja, jonka eka ja toka este oli pystyjä ja kolmas okseri. Sitten käännyttiin pitkälle sivulle ja hypättiin vesihauta. Lyhyellä sivulla tehtiin pääty-ympyrä jolla on pysty. Melkein putosin kun Esa temppuili. Sitten uudestaan toinen pääty-ympyrä ja sarja. Ekalla osalla oli vaikeuksia. Välit olivat niin lyhyet että menin nekin kevyessä istunnassa. Toisella osalla Esa valmistautui hyppyyn, mutta laukkasikin viime hetkellä sivuun. Koetin pitää kiinni, mutta irtauduin satulasta ja tömähdin maahan. Nousin ylös ja lähdin hakeman Esaa. Vera käveli luokseni.
” Miten kävi?” Hän kysyi.
” Ei, kovin pahasti.” Totesin. Nousin Esan selkään ja ratsastin sarjan uudelleen. Se meni paremmin. Tunti loppui pian ja hoidin Esan pois.

//Kiire, kiire, kiire.

Vastaus:

Ihan hyvä tarina Saat rahaa 28¤

Nimi: Kiia

26.10.2015 20:03
Kävelimmme alkukäyntejä. Nemo kulki reippaasti ja innokkaasti.
-Voitte alkaa tulla loivaa kiemurauraa ravissa.Muuteen meette käynnissä. Mikael sanoi. Olin sopivasti juuri tullut pitkälle sivulle ja siirryin raviin sekä lähdin loivalle kiemurauralle. Nemo oli herkkä eikä sitä ollut vaikea saada raviin tai loivalle kiemurauralle.
-Sitten tehdään niin että ravaatte koko kieroksen ja teette toiselle pitkälle sivulle 3 volttia ja toiselle 2 loivaa kiemurauraa, tai eihän se enää niin loiva ole kun niitä tulee 2.Jos on ruuhkaa kannattaa jättää tekemättä. Mikael ohjeisti. Ekoilla volteilla Nemo vähän jekkuili mutta lopetti sen pian. Teimme tehtävää jonkun aikaa. Pian aloimme laukkaamaan uralla. Nemo yhtäkkiä säikähti ja lähti pukkilaukkaa ympäri kenttää. Putosin aika pian.
-Miten kävi? Kuulin äänen ja näin Mikaelin yläpuolellani. Muut olivat pysähtyneet ja Nemo tuijotti säikkynä kulmaan. Menin takaisin selkään ja jatkoimme laukka harjoituksia. Sen jälkeen kaikki olivat hengästyneitä ja oli loppuverkan aika. Nemo puuskutti ja taputin sitä. Pian tulimme kaartoon. Laskeuduin Nemon selästäja kehuin sitä. Menin talliin. Riisuin Nemolta varusteet ja vein ne. Hoidin vielä Nemon.

Anteeksi, tuli lyhyt ja huono tein kännykällä. Saako keksiä itse muita tuntilaisia?


Vastaus:

Sait hyvin paljon juttuja vaikka oli lyhyt, muita tuntilaisia saa keksiä itse. Saat rahaa: 20¤

Nimi: Klara

07.10.2015 15:07
Kävelimme pitkin ohjin uralla. Minä edellä sitten Silver ja sitten Sanni.
” Ottakaa ohjat käteen niin voitte alkaa herkistämään hevosia.” Vera sanoi. Otin ohjat tuntumalle ja aloin tekemään pysähdyksiä ja pidentämään ja lyhentämään askelia. Tein myös kaikenlaisia tempo muutoksia. Lydia näytti herkistyvän helposti.
” Sitten voidaan Lydia edellä siirtyä pitkän sivun puolivälissä kevyeen raviin.” Vera ohjeisti. Maiskautin Lydialle ja se lähti raviin.
” Hyviä siirtymisiä, Silver kiermurtelee vähän. Älä anna sen kiemurrella.” Vera huomautti. Hän asetteli pitkälle sivulle 3 liila-valkoista puomia kun olimme menneet pois edestä. Pian Vera teki okserin loivalle kiemura uralle.
” Okseri on korkeammalta yläpuomilta 60cm. Se tullaan laukassa. Sen jälkeen hidastatte raviin ja tulette toisen pitkän sivun uralla olevat maapuomit. Lyhyensivun puolivälissä nostatte laukan okserille. Tehdään se ensin yksitellen. Lydia aloittaa muut menevät kentän keskelle. ” Ravasin maapuomit ja nostin laukan lyhyen sivun puolivälissä. Lydia pukitti. Se oli innoissaan. Lydia ponnisti oikeasta kohtaan ja selvitimme esteen puhtaasti. Lydia ei kuitenkaan hidastanut raviin esteen jälkeen. Pidäte, myötäys, pidäte, myötäys hoin päässäni. Lopulta sain tamman hidastamaan.
” Se ei saa tehdä tuota toiste käännä se voltille seuraavan kerran kun se tekee noin. Seuraavaksi Silver.” Silver ravasi puomit. Se nosti laukan oikeassa kohdassa mutta hyppy tuli vähän juureen. Tamma kuitenkin ylitti esteen puhtaasti. Vera näytti tyytyväiseltä kun Silver hidasti oikeassa kohdassa. Sannikin onnistui hyvin. Sitten hyppäsimme sitä vielä 70cm korkeana. Lydia oli taas liian vauhdikas. Valmennuksen jälkeen olin ihan uupunut.


//Tuli vähän kiire.

Vastaus:

Hyvin kirjoitettu mutta lyhyt. Saat rahaa 29¤

Nimi: Klara

17.09.2015 12:24
Kevensin ja ainoat äänet mitä kuuluivat olivat satulan narina ja kavioiden kopse. Perässämme tulivat Caroliina ja Taika ja heidän perässään Aino ja Pulla.
” Tuossa on nyt 40cm sianselkä. Voidaan aloittaa. Ne ketkä eivät ole hyppyvuorossa seisovat kentän keskellä jotta eivät häiritse toisen suoritusta. ” Vera sanoi ja näytti pitkällä sivulla olevaa sianselkää.
” Kuka haluaa aloittaa? ” Vera kysyi.
” Minä. ” Sanoin. Nostin laukan ja Bee laukkasi kohti estettä Bee hyppäsi hyvin ja veti esteen jälkeen parit ilopukit.
” Hyvä Klara. Istuntasi oli superhyvä ja kantapäät olivat hienosti alhaalla ja paino kokonaan niillä. Lisäksi laskeuduit satulaan pehmeästi. ” Vera kehui. Menin Beellä Taian viereen kentän keskelle.
Sitten Aino ja Pulla hyppäsivät. Ainolla meni hyvin. Caroliinan vuorolla Taika kieltäytyi 3 kertaa kunnes se suostui hyppäämään. Se edelleen kenkkuili. Sitten Vera rakensi 60cm radan.Vuoroni tuli pian ja menin radalle. Se alkoi rata pituusuuntaan leikkaa kuviolla, johon oli sijoitettu portti. Bee roikotti jalkojaan eikä nostanut niitä joten se osui portiin, joka onneksi vain värähti. Sitten pääty ympyrä ja okseri. Seuraavaksi kaarrettiin radan poikki jossa oli sarja jonka a osa oli ristikko ja b osa trippeli jonka ylin puomi oli 60cm. Sitten rata pituussuuntaan leikkaa toisesta suunnasta ja valmis. Bee oli kiva mutta yritti oikoa. Taika sai virheen lähes joka esteellä. Pullalle tuli 1 pudotus.
” Hypätkää vielä kerran portti. ” Vera pyysi.
Bee otti isoja laukka askelia kohti porttia. Ponnistimme hyppyyn vähän liian läheltä mutta onnistuimme silti.
” Hyvä Bee.” Kehuin ja taputin sitä.
*****************************
Laskin satulan telineeseen ja menin vielä harjaamaan Beetä. Se oli hikinen ja näytti nauttivan harjauksesta. Puhdistin sitten vielä sen kaviot joihin oli kertynyt vähän likaa. Otin Narun josta olin sitonut Been. Lähdin kävelemään Been tarhan luokse. Senita näytti nauttivan kun sai seuraa.
Lähdin kotiin.
// loppu tuli luettelomaisesti ja muutenkaan tarina ei ollut kovin hyvä. Laitoinko tän oikeaan paikkaan?

Vastaus:

Ihan hyvän pituinen tarina ja hyvin kirjoitettu. saat rahaa 36¤

Nimi: Klara

02.07.2015 13:04
Heräsin ja tulin saman tien vähän murheelliseksi. Oli viimeinen päivä. Tein aamutoimet ja söin aamupalan nopeammin kuin ennen, samoin tekivät toiset. Menimme talliin. Otin Tellan, Lindan, ja Chinun ruuat. Annoin ruuat niille. Teimme ruokinnan hiljaa. Yllyimme kuitenkin juttelemaan leirin jälkeisestä ajasta. Meistä oli tullut kaveriporukka. Päätimme nopeasti että pidämme yhteyttä Whats app ryhmän avulla myös leirin jälkeen. Hevosten syödessä, siivosimme tarhat. Veimme sitten Chinun, Lindan ja Mimon laitumelle. Siitä seurasi ponijako.
Minulle tuli Nemo. Se on uusi hevonen jolla kukaan meistä ei ole vielä ratsastanut. Kisoihin sain hoitsuni Tellan. Menimme sitten pistämään poneja kuntoon. Hain Nemon kamppeet ja menin sen luokse. Harjasin sen huolella, ja puhdistin myös (kuten aina) pään, jalat, jouhet, ja kaviot. Laitoin Nemolle satulan ja suitset. Se hirnui vähän kuin sanoisi: ”Jee päästäänhän tässä jonnekkin liikkumaan”. Laitan sille suojat. Pian olemmekin jo ravaamassa maastossa. Lämmittelemme ja pääsemme sitten maasto esteradalle. Rata on hyvässä kunnossa. Jokainen hyppää radan ongelmitta. Palaamme tallille. Sekä hevoset että ratsastajat ovat hikisiä. Menemme takaisin tallille. Samalla kun laitan Nemoa pois pesen sen. Vapaa-ajalla otan kuvaan hevosia. Putsaamme sitten kaikki harjat ja harjapakit. Se on raskasta työtä. Todella raskasta. Kyllä me sitten saamme sen jutellen hoidettua. Vuorostaan sykeröiden teko poneille on myös hankalaa. Ne jouhet eivät vaan millään meinaa mennä oikein! Saamme apua ja niin sujuu sekin. Syömme niin että vatsaan ei mahdu enää murustakaan! Sitten laitamme kisa vaatteet päälle. Kaikilla on sellaiset. Sitten hinkkaamme ponit niin kauniiksi kun voi. Taisimme rikkoa jopa harjan käytön maailmanennätyksen. Kertaamme sitten radat. Se on niin helppoa että meitä alkaa naurattaa, jota ponit tietenkin ihmettelevät. Sitten alkaa radat. Minä olen vuorossa 7/12. Se on hyvä, sillä opin muiden virheistä. Myös vanhempamme tulevat. Kun tulee lähtö vuoroni jännitän paljon vähemmän kuin ennen kisaa.

-Klara ja Tella, aika 1 minuutti ja 8 sekunttia! 0 virhepistettä.! Siirtyvät johtoon!
Olen tosi ylpeä Tellasta! Suoritus meni yllättävän hyvin! Vielä muut hyppäsivät ja siten kokoonnuimme palkintojen jakoon. Jännittää.
JEE! Sain kuulla että voitin! Sain sini-valkoisen ruusukkeen. Kertasimme sitten kouluradan. Tella tuntui vähän oikukkaalta ja väsyneeltä. Este radalla se oli ollut reipas ja verkassa pitänyt pukkirodeota. Koulurata menee aika huonosti. En osaa selittää. Se vaan meni huonosti.
Olin 9. Sain liilan ruusukkeen. Hidan ponit pois jään kaipaamaan Nemoa. No Tellaa on vaikea jäädä kaipaamaan, kun se on mun hoitsu. Siitä kuitenkin tuli entistä läheisempi. Pakkasimme tavaroita tahallamme hitaasti että ehdimme jutella. Ennen lähtöä annoimme annoimme kaikille hepoille/poneille halin. Nousin autoon ja sitten lähdimme.

#siinä tarina. Parempi myöhässä kuin milloinkaan.#

Vastaus:

Hyvin kirjoitettu. Kirjoitusvirheitä oli, muttei kovin paljoa

Nimi: Klara

25.06.2015 14:30
HETKONEN MITÄ VARTEN SE TULI MONTA KERTAA????????????????????????????????????????????????????????????????????? ????????????????????????????
SIIS EI OLIS PITÄNY TULLA(ÄLÄ LUE KAIKKIA KERTOJA)!!!

Nimi: Klara

25.06.2015 14:29
Heräsin siihen kun toisella leiriläisellä soi herätys, itse asiassa kaikki heräsivät siihen. Puimme tallivaatteet ja menimme aamupalalle.
Aamupalan syötyämme menimme ruokkimaan ponit. Ne odottivat innoissaan ruokaansa. Ruokin Peten, Tellan, Nemon, ja Lunan. Vapaa-ajalla minä ja 3 muuta leiriläistä siivosimme laitsoja. Ponien jaossa minulle sanottiin että saan Myrskyn. Lyhyellä vapaa-ajalla otin pari kuvaa Myrskystä ja lähetin ne kaverilleni. Menimme laittamaan ratsuja kuntoon, ne odottivat karsinoissa. Harjasin Myrskyn. Puhdistin sen kaviot samalla kun mietin mitä tunnista tulisi. Otin sen satulan ja pistin sen Myrskyn selkään. Kiristin vyön reikä kerrallaan, Myrskyn rikkoessa pullistelun maailmanennätystä. Laitoin sitten suitset ja vein sen kentälle.


Lopetimme verkan ja aloimme hypätä 60cm, 2 pystyn sarjaa. Kun vuoroni tuli, ohjasin Myrskyn esteelle. Se kiihdytti liikaa ja pudotimme 2 osasta puomin. Sitten toinen pysty otettiin pois. Toinen laitettiin 70cm korkeudelle. Odottaessamme Myrsky viskoi päätään niin paljon kuin ohja salli. Kun ohjasin sen esteelle se pukitteli, mutta selvisimme pudottamatta. Sitten teimme loppu käyntejä vielä 15min. 2 ryhmäläinen tuli ja annoin ponin hänelle. Tyttö otti Myrskyn ja sanoi kaverilleen jotain rikkinäisestä lippalakista. Vapaa-ajalla vaihdoimme puhelin numeroja ja tutustuimme toisiimme, me 1 ryhmäläiset muodostimme oman Whatsapp ryhmän kun kaikilla oli se sovellus. Laitoimme ponit pois, ja juttelimme siitä kun 2 ryhmäläinen, nimeltään muuten Emilia putosi Myrskyn selästä sen lähtiessä pukkilaukkaan. Emilia halusi viedä sen laitsalle joten annoin hänen tehdä sen.
Teoriassa opettelimme hevosrotuja. Olin tässä hyvä koska tiesin paljon eri hevosrotuja. Muutkin tiesivät niitä paljon. Siivosin sen jälkeen 5 karsinaa. ”Jee päästään uimaan” ajattelin kun lähdettiin rannalle.
Teimme taas erilaisia pelle-hyppyjä. Menimme sitten ruualle, jolla oli lihakeittoa. Söin vain hitusen sillä en pitänyt siitä. Vapaa-ajalla otin kuvia ja videota hevosista. Poniagility oli kivaa, ja tein sitä Gromilla. Kisoissa minä ja Gromi olimme sijalla 3. Sain palkinnoksi hevoskamppeita, ja Gromi kuivia leivän paloja. Harjasimme sitten Myrskyn ja Emilia putsasi kaviot. Myrsky yritti karata mutta minä pitelin sitä. Varustimme Myrskyn. Minä pistin suitset. Se ei avannut suutaan, #avaa jo se suu# ajattelin. Lopulta sain suitsetkin päähän. 2 ryhmä ratsasti ja me opettelimme kisa asioita teoria tunnilla ja pidimme ”kokeen”.
Sain ”kokeesta” 9+. Tunnilla kävimme käynti lenkillä maastossa ja ravasimme niityllä. Ponien pois lsitossa ei ollut mitään ihmeellistä, joss sitä ei lasketa kun, Pete ja Myrsky karkasivat käytävälle, mutta onneksi ei pidemmälle. Vapaa-ajalla juttelimme lemppareista. Söimme tortillaa,nam! Veimme sitten ponit ratsastaen laitsalle. Ratsastin Tellan, Chinun, Lunan ja Lindan. Tella oli pirteä.
Rakensimme sitten huomiselle 10 esteisen radan maastoon. Tulimme sisälle lopen uupuneena ja söimme iltapalan hiiren hiljaa. Vapaa-ajalla luin kirjaa sängyssä, niin kuin muutkin. Nukahdimme kaikki heti kun sammutimme valot.

Huono, mutta kelvatkoon.Heräsin siihen kun toisella leiriläisellä soi herätys, itse asiassa kaikki heräsivät siihen. Puimme tallivaatteet ja menimme aamupalalle.
Aamupalan syötyämme menimme ruokkimaan ponit. Ne odottivat innoissaan ruokaansa. Ruokin Peten, Tellan, Nemon, ja Lunan. Vapaa-ajalla minä ja 3 muuta leiriläistä siivosimme laitsoja. Ponien jaossa minulle sanottiin että saan Myrskyn. Lyhyellä vapaa-ajalla otin pari kuvaa Myrskystä ja lähetin ne kaverilleni. Menimme laittamaan ratsuja kuntoon, ne odottivat karsinoissa. Harjasin Myrskyn. Puhdistin sen kaviot samalla kun mietin mitä tunnista tulisi. Otin sen satulan ja pistin sen Myrskyn selkään. Kiristin vyön reikä kerrallaan, Myrskyn rikkoessa pullistelun maailmanennätystä. Laitoin sitten suitset ja vein sen kentälle.


Lopetimme verkan ja aloimme hypätä 60cm, 2 pystyn sarjaa. Kun vuoroni tuli, ohjasin Myrskyn esteelle. Se kiihdytti liikaa ja pudotimme 2 osasta puomin. Sitten toinen pysty otettiin pois. Toinen laitettiin 70cm korkeudelle. Odottaessamme Myrsky viskoi päätään niin paljon kuin ohja salli. Kun ohjasin sen esteelle se pukitteli, mutta selvisimme pudottamatta. Sitten teimme loppu käyntejä vielä 15min. 2 ryhmäläinen tuli ja annoin ponin hänelle. Tyttö otti Myrskyn ja sanoi kaverilleen jotain rikkinäisestä lippalakista. Vapaa-ajalla vaihdoimme puhelin numeroja ja tutustuimme toisiimme, me 1 ryhmäläiset muodostimme oman Whatsapp ryhmän kun kaikilla oli se sovellus. Laitoimme ponit pois, ja juttelimme siitä kun 2 ryhmäläinen, nimeltään muuten Emilia putosi Myrskyn selästä sen lähtiessä pukkilaukkaan. Emilia halusi viedä sen laitsalle joten annoin hänen tehdä sen.
Teoriassa opettelimme hevosrotuja. Olin tässä hyvä koska tiesin paljon eri hevosrotuja. Muutkin tiesivät niitä paljon. Siivosin sen jälkeen 5 karsinaa. ”Jee päästään uimaan” ajattelin kun lähdettiin rannalle.
Teimme taas erilaisia pelle-hyppyjä. Menimme sitten ruualle, jolla oli lihakeittoa. Söin vain hitusen sillä en pitänyt siitä. Vapaa-ajalla otin kuvia ja videota hevosista. Poniagility oli kivaa, ja tein sitä Gromilla. Kisoissa minä ja Gromi olimme sijalla 3. Sain palkinnoksi hevoskamppeita, ja Gromi kuivia leivän paloja. Harjasimme sitten Myrskyn ja Emilia putsasi kaviot. Myrsky yritti karata mutta minä pitelin sitä. Varustimme Myrskyn. Minä pistin suitset. Se ei avannut suutaan, #avaa jo se suu# ajattelin. Lopulta sain suitsetkin päähän. 2 ryhmä ratsasti ja me opettelimme kisa asioita teoria tunnilla ja pidimme ”kokeen”.
Sain ”kokeesta” 9+. Tunnilla kävimme käynti lenkillä maastossa ja ravasimme niityllä. Ponien pois lsitossa ei ollut mitään ihmeellistä, joss sitä ei lasketa kun, Pete ja Myrsky karkasivat käytävälle, mutta onneksi ei pidemmälle. Vapaa-ajalla juttelimme lemppareista. Söimme tortillaa,nam! Veimme sitten ponit ratsastaen laitsalle. Ratsastin Tellan, Chinun, Lunan ja Lindan. Tella oli pirteä.
Rakensimme sitten huomiselle 10 esteisen radan maastoon. Tulimme sisälle lopen uupuneena ja söimme iltapalan hiiren hiljaa. Vapaa-ajalla luin kirjaa sängyssä, niin kuin muutkin. Nukahdimme kaikki heti kun sammutimme valot.

Huono, mutta kelvatkoon.
Heräsin siihen kun toisella leiriläisellä soi herätys, itse asiassa kaikki heräsivät siihen. Puimme tallivaatteet ja menimme aamupalalle.
Aamupalan syötyämme menimme ruokkimaan ponit. Ne odottivat innoissaan ruokaansa. Ruokin Peten, Tellan, Nemon, ja Lunan. Vapaa-ajalla minä ja 3 muuta leiriläistä siivosimme laitsoja. Ponien jaossa minulle sanottiin että saan Myrskyn. Lyhyellä vapaa-ajalla otin pari kuvaa Myrskystä ja lähetin ne kaverilleni. Menimme laittamaan ratsuja kuntoon, ne odottivat karsinoissa. Harjasin Myrskyn. Puhdistin sen kaviot samalla kun mietin mitä tunnista tulisi. Otin sen satulan ja pistin sen Myrskyn selkään. Kiristin vyön reikä kerrallaan, Myrskyn rikkoessa pullistelun maailmanennätystä. Laitoin sitten suitset ja vein sen kentälle.


Lopetimme verkan ja aloimme hypätä 60cm, 2 pystyn sarjaa. Kun vuoroni tuli, ohjasin Myrskyn esteelle. Se kiihdytti liikaa ja pudotimme 2 osasta puomin. Sitten toinen pysty otettiin pois. Toinen laitettiin 70cm korkeudelle. Odottaessamme Myrsky viskoi päätään niin paljon kuin ohja salli. Kun ohjasin sen esteelle se pukitteli, mutta selvisimme pudottamatta. Sitten teimme loppu käyntejä vielä 15min. 2 ryhmäläinen tuli ja annoin ponin hänelle. Tyttö otti Myrskyn ja sanoi kaverilleen jotain rikkinäisestä lippalakista. Vapaa-ajalla vaihdoimme puhelin numeroja ja tutustuimme toisiimme, me 1 ryhmäläiset muodostimme oman Whatsapp ryhmän kun kaikilla oli se sovellus. Laitoimme ponit pois, ja juttelimme siitä kun 2 ryhmäläinen, nimeltään muuten Emilia putosi Myrskyn selästä sen lähtiessä pukkilaukkaan. Emilia halusi viedä sen laitsalle joten annoin hänen tehdä sen.
Teoriassa opettelimme hevosrotuja. Olin tässä hyvä koska tiesin paljon eri hevosrotuja. Muutkin tiesivät niitä paljon. Siivosin sen jälkeen 5 karsinaa. ”Jee päästään uimaan” ajattelin kun lähdettiin rannalle.
Teimme taas erilaisia pelle-hyppyjä. Menimme sitten ruualle, jolla oli lihakeittoa. Söin vain hitusen sillä en pitänyt siitä. Vapaa-ajalla otin kuvia ja videota hevosista. Poniagility oli kivaa, ja tein sitä Gromilla. Kisoissa minä ja Gromi olimme sijalla 3. Sain palkinnoksi hevoskamppeita, ja Gromi kuivia leivän paloja. Harjasimme sitten Myrskyn ja Emilia putsasi kaviot. Myrsky yritti karata mutta minä pitelin sitä. Varustimme Myrskyn. Minä pistin suitset. Se ei avannut suutaan, #avaa jo se suu# ajattelin. Lopulta sain suitsetkin päähän. 2 ryhmä ratsasti ja me opettelimme kisa asioita teoria tunnilla ja pidimme ”kokeen”.
Sain ”kokeesta” 9+. Tunnilla kävimme käynti lenkillä maastossa ja ravasimme niityllä. Ponien pois lsitossa ei ollut mitään ihmeellistä, joss sitä ei lasketa kun, Pete ja Myrsky karkasivat käytävälle, mutta onneksi ei pidemmälle. Vapaa-ajalla juttelimme lemppareista. Söimme tortillaa,nam! Veimme sitten ponit ratsastaen laitsalle. Ratsastin Tellan, Chinun, Lunan ja Lindan. Tella oli pirteä.
Rakensimme sitten huomiselle 10 esteisen radan maastoon. Tulimme sisälle lopen uupuneena ja söimme iltapalan hiiren hiljaa. Vapaa-ajalla luin kirjaa sängyssä, niin kuin muutkin. Nukahdimme kaikki heti kun sammutimme valot.

Huono, mutta kelvatkoon.
Heräsin siihen kun toisella leiriläisellä soi herätys, itse asiassa kaikki heräsivät siihen. Puimme tallivaatteet ja menimme aamupalalle.
Aamupalan syötyämme menimme ruokkimaan ponit. Ne odottivat innoissaan ruokaansa. Ruokin Peten, Tellan, Nemon, ja Lunan. Vapaa-ajalla minä ja 3 muuta leiriläistä siivosimme laitsoja. Ponien jaossa minulle sanottiin että saan Myrskyn. Lyhyellä vapaa-ajalla otin pari kuvaa Myrskystä ja lähetin ne kaverilleni. Menimme laittamaan ratsuja kuntoon, ne odottivat karsinoissa. Harjasin Myrskyn. Puhdistin sen kaviot samalla kun mietin mitä tunnista tulisi. Otin sen satulan ja pistin sen Myrskyn selkään. Kiristin vyön reikä kerrallaan, Myrskyn rikkoessa pullistelun maailmanennätystä. Laitoin sitten suitset ja vein sen kentälle.


Lopetimme verkan ja aloimme hypätä 60cm, 2 pystyn sarjaa. Kun vuoroni tuli, ohjasin Myrskyn esteelle. Se kiihdytti liikaa ja pudotimme 2 osasta puomin. Sitten toinen pysty otettiin pois. Toinen laitettiin 70cm korkeudelle. Odottaessamme Myrsky viskoi päätään niin paljon kuin ohja salli. Kun ohjasin sen esteelle se pukitteli, mutta selvisimme pudottamatta. Sitten teimme loppu käyntejä vielä 15min. 2 ryhmäläinen tuli ja annoin ponin hänelle. Tyttö otti Myrskyn ja sanoi kaverilleen jotain rikkinäisestä lippalakista. Vapaa-ajalla vaihdoimme puhelin numeroja ja tutustuimme toisiimme, me 1 ryhmäläiset muodostimme oman Whatsapp ryhmän kun kaikilla oli se sovellus. Laitoimme ponit pois, ja juttelimme siitä kun 2 ryhmäläinen, nimeltään muuten Emilia putosi Myrskyn selästä sen lähtiessä pukkilaukkaan. Emilia halusi viedä sen laitsalle joten annoin hänen tehdä sen.
Teoriassa opettelimme hevosrotuja. Olin tässä hyvä koska tiesin paljon eri hevosrotuja. Muutkin tiesivät niitä paljon. Siivosin sen jälkeen 5 karsinaa. ”Jee päästään uimaan” ajattelin kun lähdettiin rannalle.
Teimme taas erilaisia pelle-hyppyjä. Menimme sitten ruualle, jolla oli lihakeittoa. Söin vain hitusen sillä en pitänyt siitä. Vapaa-ajalla otin kuvia ja videota hevosista. Poniagility oli kivaa, ja tein sitä Gromilla. Kisoissa minä ja Gromi olimme sijalla 3. Sain palkinnoksi hevoskamppeita, ja Gromi kuivia leivän paloja. Harjasimme sitten Myrskyn ja Emilia putsasi kaviot. Myrsky yritti karata mutta minä pitelin sitä. Varustimme Myrskyn. Minä pistin suitset. Se ei avannut suutaan, #avaa jo se suu# ajattelin. Lopulta sain suitsetkin päähän. 2 ryhmä ratsasti ja me opettelimme kisa asioita teoria tunnilla ja pidimme ”kokeen”.
Sain ”kokeesta” 9+. Tunnilla kävimme käynti lenkillä maastossa ja ravasimme niityllä. Ponien pois lsitossa ei ollut mitään ihmeellistä, joss sitä ei lasketa kun, Pete ja Myrsky karkasivat käytävälle, mutta onneksi ei pidemmälle. Vapaa-ajalla juttelimme lemppareista. Söimme tortillaa,nam! Veimme sitten ponit ratsastaen laitsalle. Ratsastin Tellan, Chinun, Lunan ja Lindan. Tella oli pirteä.
Rakensimme sitten huomiselle 10 esteisen radan maastoon. Tulimme sisälle lopen uupuneena ja söimme iltapalan hiiren hiljaa. Vapaa-ajalla luin kirjaa sängyssä, niin kuin muutkin. Nukahdimme kaikki heti kun sammutimme valot.

Huono, mutta kelvatkoon.Heräsin siihen kun toisella leiriläisellä soi herätys, itse asiassa kaikki heräsivät siihen. Puimme tallivaatteet ja menimme aamupalalle.
Aamupalan syötyämme menimme ruokkimaan ponit. Ne odottivat innoissaan ruokaansa. Ruokin Peten, Tellan, Nemon, ja Lunan. Vapaa-ajalla minä ja 3 muuta leiriläistä siivosimme laitsoja. Ponien jaossa minulle sanottiin että saan Myrskyn. Lyhyellä vapaa-ajalla otin pari kuvaa Myrskystä ja lähetin ne kaverilleni. Menimme laittamaan ratsuja kuntoon, ne odottivat karsinoissa. Harjasin Myrskyn. Puhdistin sen kaviot samalla kun mietin mitä tunnista tulisi. Otin sen satulan ja pistin sen Myrskyn selkään. Kiristin vyön reikä kerrallaan, Myrskyn rikkoessa pullistelun maailmanennätystä. Laitoin sitten suitset ja vein sen kentälle.


Lopetimme verkan ja aloimme hypätä 60cm, 2 pystyn sarjaa. Kun vuoroni tuli, ohjasin Myrskyn esteelle. Se kiihdytti liikaa ja pudotimme 2 osasta puomin. Sitten toinen pysty otettiin pois. Toinen laitettiin 70cm korkeudelle. Odottaessamme Myrsky viskoi päätään niin paljon kuin ohja salli. Kun ohjasin sen esteelle se pukitteli, mutta selvisimme pudottamatta. Sitten teimme loppu käyntejä vielä 15min. 2 ryhmäläinen tuli ja annoin ponin hänelle. Tyttö otti Myrskyn ja sanoi kaverilleen jotain rikkinäisestä lippalakista. Vapaa-ajalla vaihdoimme puhelin numeroja ja tutustuimme toisiimme, me 1 ryhmäläiset muodostimme oman Whatsapp ryhmän kun kaikilla oli se sovellus. Laitoimme ponit pois, ja juttelimme siitä kun 2 ryhmäläinen, nimeltään muuten Emilia putosi Myrskyn selästä sen lähtiessä pukkilaukkaan. Emilia halusi viedä sen laitsalle joten annoin hänen tehdä sen.
Teoriassa opettelimme hevosrotuja. Olin tässä hyvä koska tiesin paljon eri hevosrotuja. Muutkin tiesivät niitä paljon. Siivosin sen jälkeen 5 karsinaa. ”Jee päästään uimaan” ajattelin kun lähdettiin rannalle.
Teimme taas erilaisia pelle-hyppyjä. Menimme sitten ruualle, jolla oli lihakeittoa. Söin vain hitusen sillä en pitänyt siitä. Vapaa-ajalla otin kuvia ja videota hevosista. Poniagility oli kivaa, ja tein sitä Gromilla. Kisoissa minä ja Gromi olimme sijalla 3. Sain palkinnoksi hevoskamppeita, ja Gromi kuivia leivän paloja. Harjasimme sitten Myrskyn ja Emilia putsasi kaviot. Myrsky yritti karata mutta minä pitelin sitä. Varustimme Myrskyn. Minä pistin suitset. Se ei avannut suutaan, #avaa jo se suu# ajattelin. Lopulta sain suitsetkin päähän. 2 ryhmä ratsasti ja me opettelimme kisa asioita teoria tunnilla ja pidimme ”kokeen”.
Sain ”kokeesta” 9+. Tunnilla kävimme käynti lenkillä maastossa ja ravasimme niityllä. Ponien pois lsitossa ei ollut mitään ihmeellistä, joss sitä ei lasketa kun, Pete ja Myrsky karkasivat käytävälle, mutta onneksi ei pidemmälle. Vapaa-ajalla juttelimme lemppareista. Söimme tortillaa,nam! Veimme sitten ponit ratsastaen laitsalle. Ratsastin Tellan, Chinun, Lunan ja Lindan. Tella oli pirteä.
Rakensimme sitten huomiselle 10 esteisen radan maastoon. Tulimme sisälle lopen uupuneena ja söimme iltapalan hiiren hiljaa. Vapaa-ajalla luin kirjaa sängyssä, niin kuin muutkin. Nukahdimme kaikki heti kun sammutimme valot.

Huono, mutta kelvatkoon.Vastaus:

Kiva tarina, ja ihan hyvin kirjoitettukin

Nimi: Klara

18.06.2015 16:04
Avasin silmäni. Leiri päivät ovat kuluneet nopeasti. Tänään on jo 4 päivä. Katsoin kelloa. Se oli 7.45. Puin ja tein muut aamutoimet. Söin aamupalaksi leipää ja riisipuuroa. Parin tunnin päästä pihalla, jaoimme ponit. Sain ponin nimeltä taika. Olen kuullut että se on äkäinen ja vaikea. Se sai tunnille vain kokeneet ratsastajat. Olin tutustunut leirillä toiseen leiriläiseen joka ratsasti täällä, ponitunnilla nimeltä perustunti. Hän kertoi lempi poninsa olevan Mauri. Hän sai muuten tälle päivälle, yllätys, yllätys Maurin. Meistä ehti tulla hyviä kavereita, muuten hänen nimensä on Annika. Menimme uimaan rannalle. Uin paljon ja hypin laiturilta veteen kaikenlaisia pelle-hyppyjä. Sitten oli este kisat keppareilla kentällä. Hyppäsimme 40cm, en pudottanut kertaakaan ja tulin 4. Sitten saimme vapaa-aikaa, jolla harjasin Tellan sekä puhdistin kaunokaisen kaviot. Otin Tellan ja kännykkäni pihalle ja otin kuvia Tellan kanssa. Vein sen sitten laitumelle, ja valokuvasin muitakin hevosia. Lähetin kuvista melkein kakki, kavereilleni. Menin sitten hakemaan Taikaa., laitumelta. Se näykkäisi kun otin sen kiinni, ja luimi koko ajan kun kävelimme tallille. Pistin sen kiinni karsinaan. Hain sen kamppeet valmiiksi. Sitten harjasimme 2 ryhmäläisen kanssa Taian puhtaaksi. Se yritti potkia ja näykkiä. En reagoinut sen kiukutteluun ollenkaan. Vaan kehuin sitä silloin kun se teki oikein. 2 ryhmän ratsastaja ei uskaltanut laittaa sille varusteita joten minä otin satulan käteeni. Nostin satulan selkään rauhallisesti enkä reagoinut Taian irvistelyyn ja kuopimiseen. Tai no kyllä minä sitä kuopimisesta toruin. Kun kiristin satula vyötä se potki. Toruin vihaisen näköistä Taikaa. Kun se lopetti potkimisen kehuin sitä. Sitten se ei enää potkinut kun kehuin sitä. Suitsien laitossa se koetti purra joten toruin sitä. Kun se lopetti puremisen kehuin Taikaa. Pian 2 ryhmäläinen talutti Taian kentälle. Minä menin teoriatunnille, me opettelimme asioita varsojen koulutuksesta.

Sen jälkeen minä menin kentälle. Verkkasimme aika vähän tekemällä käynti-ravi ja ravi-käynti siirtymisiä sekä ratsastusradan teitä. Taika pukittei ja temppuili. Toruin sitä, mutta sina kun se totteli minua kehuin sitä. Loppu tunnista teimme laukan vaihtoja, joissa Taika hyppi edestakaisin mutta minä kehuin hyvästä käytöksestä ja se lopetti huonon käytöksen. Sitten teimme loppu verkat sivuloikkien kera. Pian laskeudun satulasta samalla kun Taika pyörii ympyrää. Ponit menee seuraavalle tunnille, ja me menemme syömään. Erikoisvapaa-ajalla haen Nemon tarhasta ja hoidan sen ulkona koska kaverit pyysi ottamaan leiristä kuvia niin otan kuvia myös Nemon hoidosta. Vien sen takaisen laitumelle.
Sitten opettelemme kärryjen laittoa Ticolle. Meille kerrotaan että lähdemme tämän jälkeen ajoa opettelemaan. Osaan jo valmiiksi laittaa kärryt, ja ajaa joten saan laittaa toiset kärryt Petelle. Kun ajoimme kärryillä saan ajaa Petellä itsekseni. Osaan sillä enollani on suomenhevosten kasvatus ja ravi/ajo talli. Lyhyellä vapaa-ajalla siivoan Tellan karsinan. Ja putsaan varusteet. Sitten menemme maastoon, Taian toinen ratsastaja kertoo saavansa Indigon. Menen nopeasti laottamaan Taian kuntoon se taas ärhentelee mutta lopettaa sen kun kehun hyvästä käytöksestä. Menemme maastoon. Kävelemme maastossa erilaisilla ja hienoilla poluilla ensin käyntiä. Taika käyttäytyy huonosti, mutta lopettaa sen kun kehun hyvästä käytöksestä. Ravaamme sitten oikein pitkän ravipätkän. Laukkaamme sitten laukkapolulla ja kävelemme takaisin tallille. Taika pukitteli aika paljon, mutta sitä piti vain kehua hyvästä käytöksestä. Otimme sitten ponit pois missä ei tapahtunut mitään ihmeellistä kun ainakin Taika oli väsynyt.
Vapaa-ajalla lähinnä vastailin kaikkiin viesteihin ja juttelin muiden leiriläisten kanssa. Kun ei kukaan jaksanut mennä enää heppoja hoitamaan. Ilta-palalla oli lettua ja me ahmimme kuin emme olisi syöneet vuosin. Sen jälkeisellä vapaa-ajalla kaikki päättivät käydä suihkussa. Käin ensimmäisten joukossa joten ehdin vielä lukea jännittävää hevoskirjaa nimeltä Kadonneen hevosen jäljillä.
Sitten menimme nukkumaan ja kaikki (myös minä nukahtivat heti.

Mitä pidit??

Vastaus:

Ihan hyvä tarina

Nimi: Klara

14.06.2015 10:22
Avasin silmäni, olin herännyt siihen kun aurinko paistoi naamaalleni.
Nappasin tallivaatteeni ja puin ne ylleni. Laitoin jalkaani ratsastus sappaat. Harjasin hiukseni huolellisesti ja palmikoin ne letille. Menin muiden kanssa aamiaiselle. Söimme puuroa, maitoa ja leipää. Sitten jaoimme ponit. Sain melko uuden hepan, Taran. Menimme taluttemaan poneja metsään. Menimme aika leveälle polulle. Talutimme niitä metsässä aika kauan kunnes saavuimme tallin pihaa, jossa Tara yritti vähän jyrätä. Talutimme ne suoraan laitumille. Menimme sitten talliin. Otin Taran vihreän harjapakin ja aloin putsaamaan sen harjoja. Puhdistuksen jälkeen annoimme hevosille herkkuja, tein Taralle porkkana-omeena sekoituksen. Vapaa-ajalla harjailin Tellaa, ja lähetin pari kuvaa leiristä kaverilleni.
Aloimme sitten harjata Taraa, ja puhdistaa sen kavioita. Sovimme että minä laitan suitset. Laitoin ensiksi, ohjat Taran lämpöisälle kaulalle, sitten koetin laittaa kuolaimia suuhun, mutta Tara ei ottanut niitä suuhunsa. Vähän näpäkämmällä käskyllä sain sen kuitenkin ottamaan ne suuhunsa.
Vilautin sitten niska-hihnan korvien taakse, sekä kiristin remmit. Lopuksi tarkastin vielä että suitset olivat hyvin Taran päässä. Talutin sen kentälle, se oli aika pirteä ja yritti vähän jyrätä.
Kiristin satula vyötä vielä, aika paljon. Säädin sitten ja jalustimet sopivalle ja nousin Taran selkään.
Kävelin sitten uralle sen kanssa. Tarkkailin muita samalla kun, jolloin Tara sai päähänsä tehdä kummallisen sivuloikan. Horjahdin mutta en pudonnut, vast edes keskityn paremmin. Kun olemme kävelleet jonkun aikaa, keräsimme ohjat ja aloimme menemään koottua–ravia. Ratsastimme kaiken laisia ratsastus radan teitä, Tara tuntui olevan aika hyvin kuulolla. Laitoin sitten ulkopohkeen taakse
ja sisä pohkeen eteen. Tara pukitti mutta nosti sitten laukan, kun muutkin nostivat. Teimme sitten laaukan vaihtoja ja pohkeen väistöjä. Sitten pidätin Taraa loppu raveihin. Se ei kuitenkaan hidastanut, vaan jatkoi laukkaamista.
Lopulta sain sen pienen pukki-laukan jälkeen käyntiin. Pian menimme kaartoon. Laskeuduin Taran selästä jolloin se lähti kävelemään. Selästä noustuani käskin sen peruuttaa, se peruutti tottelevaisesti.
2 ryhmän ratsastaja tuli, ja minä menin Senita hevosen luo harjoittelemaan letitystä kuten muutkin.
Letitimme verkollettia, sekä normi lettiä myös otsatukkaan ja häntään. Sitten ponit pois ja syömään. Ruuan jälkeen oli vapaa-aikaa, jolla vein Tellan laitumelle samalla kun otin siitä kuvia.
Leirikasteessa teimme kaikkea hullua, kuten muta kylpyä. Tutustuimme myös toisiimme ja henkilökuntaan. Sitten sai vlita vapaa-aika tai koiraagility, itse valitsin koira agilityn. Hypytimme niitä ja teimme muitakin temppujuttuja. Minä sain tehdä sitä Boogie ja Monty koirilla.
Menimme sitten maneesiin korkeus hyppäämään (ilman poneja). Jee! Hyppäsin 80cm.
Sitten menimme ruokkimaan ponit. Haimme Taran ja muut tarhasta ja mittasimme niille rehut. Tämän jälkeen veimme ne poneille. Olin juuri kaatamassa niitä Taran ruokakuppiin, kun Tara alkoi
töniä. Sain kuitenkin ruuan kuppiin.
Menin sitten kun oli vapaa-aika hakemaan kottarit ja tallikon lantalasta. Vein ne talliin, Tellan karsinalle. Aloitin putsaamisen, sieltä missä oli eniten lantaa. Kun sain karsinan siivottua, vein lannan lantalaan. Hain uusia puruja, ja levitin ne Tellan karsinaan. Pistin keskelle vähän enemmän olkia. Kuurasin sitten vielä ruoka ja juoma- kupit, puhtaiksi.
Otin sitten Taran riimunarun ja lähdin tarhalle. Maastoon ei olllut 2 ryhmää, jotenn Taran 2 ratsastaja, sai Lindan. Kiinnitin riimunarun Taran riimuun, ja lähdin kävelemään. Tara seurasi kiltisti mukana tallille asti. Sidoin sen vetosolmulla kiinni karsinaan. Otin piikkisuan ja aloin harjaamaan Taraa, pitkin vedoin. Tara pärski ja hörähteli vällillä. Harjasin sen ihan super huolella myös, Dandyharjalla, Juuriharjalla, ja pehmeälläharjalla. Puhdistin kaviot nostamalla jalan normaalisti, ja puhdistamalla sen.Tein saman kaikille jaloille. Nostin sitten satulan Taran selkään, oikaisin satula huovan, ja kiristin vyön reikä kerrallaan. Nostin ohjat Taran kaulalle, ja usutin kuolaimet suuhun, Tara ei avannut suutaan, joten työnsin sormeni sen hammaslomaan, se avasi suunsa ja sain laitettua kuolaimet suuhun. Kiristin turparemmin niin että sinne remmin ja hevosen väliin mahtuu, 2 sormea. Poski remmin kiristin niin että, posken ja remmin väliin mahtuu nyrkki.
Otin ohjat kaulalta ja talutin Taran pihalle.
Menimme kentälle ja nousin Taran selkään sekä kiristin vyön, vielä ja, säädin jalustimet.
Menimme kentällä paljon käyntiä ja ratsastusradan teitä. Menimme sitten maastoon..
Yömaastossa ekaksi menimme ravia sänkipellolla. Sitten kävelimme leveää hiekkatietä, Tara yritti kokoajan kiihdyttää raviin, mutta pysyi käynnissä kun pidätin. Käännyimme ahtaalle polulle joka oli täynnä puun-juuria Tara ei katsonut minne käveli ja kompuroi usein kunnes käskin sitä ryhdistäytymään. Pian eteen tuli pelto, jonka yli saimme luvan laukasta. Tara nosti laukan pyytämättäni, ja meni kitolaukkaan. Kuulin kun edessämme olevan Tellan ratsastaja, huusi apua säikähdyksestä kun Tella pukitti. Tarakin alkoi pukitella. Pian huomasin että pellon reuna lähestyi, siirsin Taran käyntiin kun muutkin tekivät niin Tarakin teki niin. Kävelimme rauhassa aukiolle jolla söimme eväät. Siellä oli lampi, josta hevoset juotimme. Söimme maukkaat retkieväät. Tämän jälkeen, uitimme poneja järvessä. Tara räiskytteli vettä sai muut hevioset innostumaan myös vesileikeistä. Menimme tallille. Sitten ponit talliin uotimme ne erikoisen hyvin. Otimme varusteet pois ja harjasimme ponit. Vein sitten Taran kamat, satulahuoneeseen. Rapsuttelin sitä vielä, ja juttelin sille maastosta. Menimme sitten iltapalalle. Sen syötyämme, pesimme hampaat. Minä ja muutama muu leiriläinen kävi suihkussa. Pistin unipuvun ja valahdin väsyneenä sänkyyn. Nukahdin
heti.


Siinä oli YLEISLEIRI PÄIVÄ3.

Vastaus:

Hyvän pituinen tarina, kirjoitusvirheitä oli muutama.

Nimi: Klara

04.06.2015 17:41
Heräsin. Puin päälle ja menin aamupalalle. Ruokin sen jälkeen Tellan, Senitan,Faunan, Ja Hassen. Sen jälkeen oli vapaa aikaa ja hoidin Tellaa. Jaettiin sitten ponit. Minä sain Senitan. Menin moikkaamaan sitä. Harjailin sitä jonkun aikaa, sen seisoessa paikallaan karsinassa. Nostin sitten satulan selkään jolloin Senita huokaisi. Ohjat pistin kaulalle ja ujutin muut osat paikalleen ja kiristin remmit. Senita käveli vähän. Pian 2 ryhmä verkkasi jo kentällä. Meilla oli vapaa-aikaa, jolloin hoidin Tellaa. Sitten me päästiin verkkaaamaan. Sitten hypättiin 50-75cm. Senita on vähän reipas mutta hyppää oikein hyvin. Sitten se onkin siinä, ja 20minuutin päästä otin jo satulaa pois. Vein Senitan kamat ja hoidin sen pois. Vein laitsalle ja menin teoriantunnille. Opettelimme satulan ja suitsen osia, irrotusta ja kiinnitystä. Sitten vietiin ponit laitumelle. Sitten me putsattiin perusteellisesti varusteet. Mä pesin Davidin Tellan Senitan ja Peten varusteet. Sen kälkeen hoidin Tellaa. Karsinassa hoitaessa Tella oli kiltti, mutta nyt sillä taisi olla kiima, kun orit oli kiinnostunut ja Tella myös. Se vähän myös äksyili. Laitoin sitten Senitan kuntoon ja menimme maastoon. Ensin kävelimme pitkään kapeaa polkua, jossa hevoset kompstelivat puun juuriin. Käännyimme pellolle jolla ravasimme. Menimme sitten autotien reunaan hetkeksi kun ei tullut autoja. Ratsastimme sitten tosta polkua käynnissä kauan. Saavuimne tallin pihaan ja annoimme hevoset 2 ryhmälle. Harjoittelimme sillä väliin hevosiin lastaamista, lastaamalla varsoja. Menimme sitten syömään salaattia, perunamuussia, ja klapuikkoja. Sitten veimme vedet laitumelle. Leikimme sitten kentällä kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Mietitään seuraavan päivän toive tuntia ja äänestetään että se on koulutunti. Sitten kukin meistä siivosi 4 karsinaan ja ylimääräisiä. Pitkällä vapaa ajalla syöttelemään ja taluttelen Tellaa. Vikellystä opetellessa tulee jano joten lyhyellä vapaa-ajalla vain nautin. Valitsemme elokuvan hevoskuiskaaja. Katsomme sen. Söimme sitten iltapalaa ja menimme nukkumaan.

Oliko parempi?

Vastaus:

Nyt oli jo parempi!

Nimi: Klara

02.06.2015 17:24
YLEISLEIRI PÄIVÄ 1
9.00 vein tavarani. Menin pihalle ja sain täksi päiväksi Inkin.
9.30. Otin mukaani Inkin riimunarun ja menin tarhalle. Kiinnitin sen riimuun ja talutin Inkin talliin. Harjasimme Inkin ja otimme sen kaviot Haimme varusteet ja laitoimme ne Inkille. Talutin sen kentälle reippaassa tahdissa. Kentällä kiristin vyön ja miittasin jalustimut. Nousin selkään ja mittasin vielä jalustimet sopiviksi. 10.00 Alkuverkkasimme ja Inki tuntui juuri sellaiselta kivlta mitä olin odottanut. Aluksi harjoittelimme laukan vaihtoja, joissa Inki vähän kiihdytti innoissaan. Sitten tereenasimme väistöjä. Sen jälkeen loppu verkai ja kaartoon. 11.00 2 ryhmä ratsastaa. 12.00. talutettiin Inki talliin ja laitettiin pois. putsattiin joka harjalla yös kaviot kaviokoukulla. Vietiin se ulos. 12.30 hain Tellan tarhasta ja harjasin sen. vein taas ulos. 13.00 söimme. 14.15 Teoriatunnilla puhuimme siitä millainen eläin hevonen on. 14.30 Hain Inkin harjat ja varusteet. Hain sen tarhasta. Harjasin pitkin vedoin kaikilla harjoilla ja pistin varustet. 15.00 2 ryhmä rarsasti. 16.00 Aluksi tehtiin alku verkn yhteydessä tasapaino harjoituksia. Hypättiin 60cm ratana 70cm yksittäisenä.
Raalla pudotettiin 1 kerran. Verkat ja kaartoon. 17.00 Talutan Inkin talliiin suojaan itikoilta ja kuumuuudelta. Hoidan pois.
17.30 Putsaan varusteet. 18.00 Putsaan Tellan ja Inkin kasinat. 17. Otn Tellan riimunarun . Tarkastin sen terveyden ja pein sen. 18.00 Syötän omenoita ja porkkanoita Tellalle ja Inkille. 18.15 Katsoimme hevosen rakenteet, vastot ja askellajit. 1.00. söimme. 20.00. Hain Inkin ja Tellan. Otin ruokatarvikkeet ja laitoin ruuat. 21.00 Nukahdin.

siinä oli tarina. Kirjotin sen varmaan 8 kertaa kun tietokone aina pakitti.

Vastaus:

Kellon aikoja ei tarvitse kirjoittaa. Muistathan kirjoittaa myös että mitä teitte sillä välin kun ryhmä 2 ratsasti, ja voisit kirjoittaa niin, ettei kaikki tapahdu vain niin nopeasti. Kuvaile myös että oliko siellä kivaa yms.