Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hei! Nykyään tänne kirjoitetaan hoitotarinoita, panen teidän vanhat tarinat tänne myös. Älkää siis ihmetelkö tuota tarinoiden järjestystä. Vanhan hoitsu & hoitaja sivun poistan viikon päästä.

 1  2  >

Nimi

Kotisivut

Sähköposti

Kommentit
Roskapostisuojaus: Paljonko on seitsemän miinus kaksi?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)
                 Yksityinen  

Nimi: Enni

04.01.2016 14:11
Nousin Gromin selkään ja lähdin kiertämään maneesia käynnissä. Gromi ei ollut tänään tunnilla. Sain ratsastaa sillä itse! Olin edellisellä viikolla ollut myös ratsastustunnilla. Olimme silloin menneet puomeja. Olin saanut ratsukseni silloin Gromin!. Gromi oli ollut vähän laiska, joten päätin tänään harjoitella hyvää tempoa pikku esteillä. Olin rakentanut pieniä esteitä valmiiksi aiemmin.
Aloin alkuverrytellä Gromia. Poni kokeili taas pikkuisen laiskotella. Näppäsin vähän raipalla, niinkuin Mikaela oli tunnilla neuvonut. Gromi reipastui. Menin voltteja ja ylitin puomeja ja kavaletteja. Gromi yritti taas laiskotella. Kopautin pohkeell ja viimein Gromi uskoi ja alkoi liikkua reippaassa tempossa.
"Hyvä!" kehuin ja taputin. Gromi pärskähti. Nostin laukan ja hyppäsin pienen radan laukassa. Aloitin lyhyellä sivulla olevalla ristikolla. Gromi hyppäsi sen ongelmitta. Jatkoin kohti pitkää sivua. Pyrin kokoajan pitämään tahdin tasaisena. Kun Gromi yritti hidastaa, annoin heti pohkeita. Seuraava este tuli eteemme. Se oli pieni 30cm pysty. Gromi hyppäsi kaukaa. Nappasin kiinni harjasta ja pysyin mukana. Seuraavaksi käännyimme lävistäjälle. Siellä oli kaksi estettä peräkkäin sarjana. Trippeli ja muuri. Trippeli sujui helposti. Kun saavuimme muurille, juuri ennen hyppyä Gromi loikkasiskin sivuun. Putosin kaulalle ja tartuin siitä kiinni lujasti. Gromi ravasi pari askelta ja sitten se pysähtyi. Minä suoristauduin ja nostin ravin kautta laukana. Menin uudelleen lävistäjälle. Trippelin jälkeen painoin pohkeeni tiiviisti kiinni ruunan kylkiin ja ohjasin keskelle muuria reippaassa tahdissa. Gromi epäröi vähän, joten annoin vähän lisää pohkeita. Gromi hyppäsi ja me liisimme esteen yli.
"Hienoa!" kehuin ja loppuverryttelin. Kun olin ratsastanut hoidin hoitsuni pois ja annoin sille leivän.

Vastaus:

Hyvä tarina, voisikin olla hieman pidempi
Saat tästä tarinasta 27¤

Nimi: Enni

22.12.2015 10:07
Seisoin ilmoitustaulun edessä.
*Selvä. Gromi on tunilla. Pitää laittaa se kuntoon.* ajattelin.
Meninkin heti hoitsuni karsinalle. Kun saavuin sinne Gromi tuli karsinan ovelle vastaan. Annoin sen nuuskia kättäni ja avasin sitten karsinan oven. Gromi seisoi karsinassa tyytyväisen näköisenä korvat höröllä.
- Tänään sinulla on maastotunti ja minun pitää laittaa sinut kuntoon, kerroin ponille. Gromi ikäänkuin nyökytti päätään ja katseli minua iloisesti. Hain harjat ja aloin hoitaa ruunaa. Gromi haukotteli ja seisoi kiltisti paikallaan.
-Hieno poika! Kehuin Gromia. Harjauksen jälkeen varustin. Tuntilaisia alkoi saapua jo talliin. Vähän minua lyhyempi tyttö tuli Gromin karsinalle.
-Ihanaa! Saan ratsastaa Gromilla! Hän kailotti jollekin kaverilleen.
-Onko se jo valmis? hän kysyi minulta vähän ujommin. Nyökkäsin. Tyttö hymyili ja otti Gromin ohjista kiinni. Sitten hän lähti taluttamaan ruunaa pihalle.
Kun ratsukot katosivat maastoon, päätin tehdä vähän tallitöitä. Hain kottikärryt ja ryhdyin ensitöiseni siivoamaan Gromin karsinaa. Siinä oli kova työ, sillä Gromi oli kakkinut oikein kunnolla. Lopulta sain karsinan siedettävän siistiksi ja kärräsin lannat lantalaan.
//skip n.30min//
Kun tuntilaiset palasivat, hoidin Gromin yhdessä sillä ratsastaneen tytön kanssa. Kun hän lähti rapsutin vielä hetken Gromia ja vein sen tarhaan. Kun olin vielä syönyt evääni lähdin kotiin.

Vastaus:

Hyvä tarina, voisi olla kuitenkin pidempi. Saat tästä rahaa:25¤

Nimi: Kiia

09.11.2015 16:43
Myrsky oli alkeis-jatko tunnilla joten sitä ei pitänyt taluttaa. Aloin siivota sen karsinaa. Pesin myös sen varusteet ja puhdistin harjat. Myrskyllä ratsastanut tyttö oli saanut sen hoidettua joten menin katsomaan onko sillä muita tunteja tänään. Ei ollut joten menin hakemaan sen harjat. Koska se oli hoidettu jo valmiiksi tunnille en tehnyt muuta kuin puhdistin kaviot. En laittanut suitsia, mutta laitoin itselleni kypärän varmuuden vuoksi, vaikka talutin. Lähdimme polkua pitkin loivaan ylämäkeen. Syksyn värit saivat ympäristön todella kauniiksi. Meitä ympäröivässä metsässä oli monia värejä. Metsässä oli sekaisin kaikkia puita. Eniten lehtipuita. Siellä täällä oli kiviä, joista osassa oli sammalia ja pensaita. Lintukaarti vaelsi etelään kirkkaansinisellä taivaalla jossa oli vain vähän hennon valkoisia pilviä. Täydellinen sää! Mysrsky näytti olevan samaa mieltä. Käännyin risteyksestä vasemmalle. Aloin hölkätä, ja Myrrsky ravata. Aloimme taas kävellä ja saavuimme nopeasti talille. Tallilla Superponi oli siivoamassa tarhoja. Laitoin Myrskyn karsinaan ja menin auttaman.
Siivottuamme autoimme ratsastajia tunnille laitossa. Menimme katsomaan kun Nora ratsasti Aurooralla. Äiti tuli hakemaan joten lähdin sillä olin menossa juhliin.

// Äsken tuli väärä tarina.


Vastaus:

Oli aika hyvä, mutta lyhyt. Saat: 26¤

Nimi: Kiia

09.11.2015 16:41
Kárl oli karsinassa. Aloin sukia Kárlia. Ei se kovin mutainen ollut. Laitoin sille suitset, pääsimme menemään ilman satulaa. Olin ensimmäinen kentällä. Toiset tulivat heti jälkeeni. Meitä on 5. Aloitimme kävelemällä uralla. Sitten leikimme peiliä käynnissä. Ensin jääjä oli Pontuksella ratsastava tyttö. Lähdimme kävelemään, Kárl meni heti johtoon. Saimme nipin napin pysäytettyä kun Pontus yhtäkkiä kääntyi. Päätin mennä varovaisemmin. Mandy ohitti meidät, ja voitti lopulta. Seuraavalla kierroksella Kárl voitti. Sitten voitti taas Mandy mutta peiliksi Mikael valitsi Taran. Sen jälkeen peilinä oli Rose ja sitten lopetettiin peili leikki.
Sitten leikittiin vähän katrillia jossa ponit sekosi ja lähtivät laukkaamaan. Kárl ei suostunut pysähtymään. Se pysähtyi vasta kun muut seisoivat jo rennosti. Olin onnistunut pysymään selässä koko ajan. Mikael alkoi tekemään pysty estettä.
” Nyt pääsette hyppäämään ilman käsiä. ” Pari tuntilaista näytti jännittyneeltä. Minusta tämä ei jännittänyt yhtään. Hauskaahan se vain on.
” Puristakaa jaloilla niin ette putoa. Järjestys on tämä: Kárl, Mandy, Rose, Pontus, Tara. ” Mikael sanoi.
Nostin laukan. Pidätin sillä Kárl oli vähän turhankin reipas. Nostin käteni ilmaan ja sitten Kárl hyppäsi. Mandyn ratsastaja meinasi pudota. Rose meinasi kieltäytyä mutta hyppäsi. Pontuksella ja Taralla meni myös hyvin. Laukkasimme ja ravasimme ilman käsiä. Kárl meni tosi lujaa. Sitten kävelimme loppukäynit. Kárl oli mahtava.

Nimi: Carolina & Elico

01.11.2015 18:33
iltapala aika. Iltapalanjälkeen pesin hampaat ja laitoin yö puvun päälleni. Sitten Heräsin omassa sängyssäni siihen, kun sade rapisi ikkunaa vasten. Katsoin kelloa, mutta se oli vasta puoli kuusi. Nousin kuitenkin sängystä, mutta en mennyt tallille vaan piirsin hevosia lopuksi laitoin piirustukset taululle kehyksien kanssa. Sitten avasin uuden läppärini ja tilasin omia villivarsoja ja hevoshulluja minulle, ostin myös kirja kaupasta lisää hevoskirjoja. Kun olin valmis huomasin, että kello oli jo yhdeksän. Kiiruhdin tallille. Tallilla vein kamat ja hain Elicon varusteet. Lopuksi hain Elicon tarhasta karsinaansa. Karsinassa hoidin sen ja laitoin sille varusteet.


Sitten talutin Elicon maneesin ja rakensin esteet valmiiksi. Kun olin valmis nousin selkään ja kävelin pitkillä ohjilla noin kymmenen minuuttia. Sitten otin ohjat käteen tuntumalle ja aloitin ravaamisen. Jonkun ajan kuluttua nostin laukkaan ja hyppäsin esteitä jotka olin rakentanut. Lopuksi annoin vapaat ohjat ja kävelin loppu käynnit. Loppu käyn tien jälkeen menin kaartoon ja nousin pois selästä. Sitten keräsin esteet pois ja talutin Elicon talliin. Tallissa otin Elicon varusteet pois ja harjasin sen.


Sitten laitoin Elicolle sadetta pitävän loimen ja vein sen tarhaan. Kun olin vienyt Elicon tarhaan menin tavaroitteni luokse ottamaan eväitä, mutta silloin huomasin, että en ollut pakannut eväitä mukaan tallille silloin lähdin salamana kotiin hakemaan eväät. Kun tulin takaisin tallille söin eväät jotka olin hakenut kotoa. Kun olin syönyt evääni hain kottikärryt ja talikon. Olin nimittäin menossa siivoamaan Elicon likaista karsinaa. Karsina oli todella likainen. Kun olin siivonnut karsinan vein lannat lantalaan. Kun olin valmis menin katsomaan ilmoitus taulua, mutta mitään uutta ei ole tullut.Jonkun ajan kuluttua olin lähdössä kotiin kunnes muistin, että olin ollut aikeissa siivota tallia aamusta asti, siispä aloin heti siivoamaan tallia. Talli oli likaisempi kuin kuvittelinkaan. Joka paikassa pölyä ja likaan. Kun olin siivonnut tallia oli iltatallin aika. Ensiksi sain viedä hevosia tarhoihin ja laitumille. Sitten sain ruokkia hevosia. Ja lopuksi oli aika lähteä kotiin. Kotona vaihdoin vaatteet ja kävin suihkussa. Suihkun jälkeen piirsin hevosia ja laitoin ne seinille kehyksissä muitten joukkoon. Lukuisien piirustuksien jälkeen avasin läppärini ja katsoin olinko saanut viestiä niistä kirjoista ja lehdistä joita olin tilannut. Ja kuinka ollakaan olin saanut viestiä, että minun tilaukseni on hyväksytty ja heti perään tuli viesti, että kirja tilaukseni toimitetaan ensiviikolla. Hetken päästä oli jo menin nukkumaan ja nukahdin heti.

Vastaus:

Aika hyvän pituinen tarina, voisi olla vähän pidempi. Vinkki: Älä aloita lausetta sitten sanalla. Saat rahaa: 29¤

Nimi: Carolina & Elico

29.10.2015 13:48
Heräsin aamulla omassa huoneessani. Silloin muistin, että on ensimmäinen tallipäiväni moneen viikkoon! Suorastaan pakahduin ilosta, koska tiesin, että saisin nähdä Elicon pitkästä aikaa! Puin päälleni nopeasti ja pakkasin eväät, sitten lähdin tallille. Tallilla vein tavarani ja hain Elicon varusteet. Sitten hain Elicon tarhasta riisuin loimen pois Elicon päältä.


Sitten harjasin Elicon ja laitoin sille varusteet. Kun olin valmis talutin Elicon tallin pihalle ja nousin ratsaille. Sitten lähdimme kohti talvista maastoa. Olin ottanut vähän eväitä mukaan sillä olin aikonut jäädä pitemmäksi aikaa maastoon. Retkemme kulki ensin hiekka tietä pitkin, sitten käännyttiin metsäpolulle ja sieltä tultiin lumiselle niitylle. Niityllä annoin Elicon syödä ja samalla levitin viltin maahan ja söin eväät. Tauon jälkeen nousin ratsaille. Hetken kuluttua olimme metsässä metsä polku kulki pensaiden ja puitten läpi. Matkassa oli ylä ja ala mäkiä. Jonkun ajan kuluttua siirryimme maantielle josta oli jäljellä kilometri tallille.


Tallilla nousin pois ratsailta ja talutin Elicon talliin. Tallissa hoidin Elicon, vein sen varusteet ja laitoin loimen. Sitten vein Elicon tarhaan, kun käännyin pois Elico päästi surullisen hirnahduksen. Silloin tiesin, että Elicolla oli ollut ikävä minua. Lopuksi söin eväät ja lähdin kotiin. Kotona otin kaikki hevoshullut, villivarsat ja penny girls lehdet joita minulla oli tuhansia. Otin niistä julisteet ja laitoin ne seinille ja oville. Loppu tulos oli täydellisen hevostytön huone. Seinäni olivat täynnä julisteita.


Illalla kuulin, että isäni ja äitini eroavat. Se oli kauhea tunne. Lopulta sain kuulla, että isäni ostaa oman tallin! Olin, niin riemuissani, että unohdin nukkumaan meno ajan, mutta sinä iltana sain valvoa myöhempään kuin tavallisesti. Silloin sain myös kuulla, että saan oman ponin! En kuitenkaan luovu Elicosta! Isä sanoi, että saan valita tallille nimen. Mietin nimeä hyvin, hyvin kauan ja vihdoin päätin, että nimeksi tulee HT Talli eli Hevosten Taivas. Innostuin, niin paljon, että uppouduin omiin ajatuksiini enkä kuullut mitään.


Loppuen lopuksi oli aika syödä iltapala. Söin leipää ja join vettä. Iltapalan jälkeen menin pesemään hampaat ja nukkumaan. Valvoin kuitenkin pitkään mietiskellen minkä laisen ponin saisin luin myös paljon joskus 5:den aikaan nukahdin

Vastaus:

Ihan hyvä tarina. Voisit tehdä tallilla enemmänkin kuin vaan ratsastaa. Saat rahaa: 25¤

Nimi: Klara

25.09.2015 13:38
Laitoin Tellalle riimun päähän. Talutin sen talliin, Tella katseli kiinnostuneena kun joku harjoitteli Pullalla agilityä. Kaverini Jenni käveli kanssani. Hän saa ratsastaa maastossa Hassella ja minä menen Torontolla. Ensin kuitenkin juoksutan vähän Tellaa. Harjaamme Tellaa.
” Oletko varma että pärjään Hassella maastossa?” Jenni kysyi.
” Olen varma.” Vastasin rauhallisesti ja laskin viimeisen jalan jota olin puhdistamassa. Taputin Tellaa.
”Sitten mennään.” Sanoin ja kiinnitin liinan Jennin laittamiin suitsiin.
” Tässä raippa.” Jenni sanoi, ja ojensi minulle satulahuoneesta hakemamme pitkän juoksutusraipan. Talutan Tellan ulos aurinkoon. Pullalla ratsastanut tyttö tulee pois kentältä. Tella häslää ympyrälle lähetyksessä. Se saa kävellä ensin. Se pärskii ja kannatelee päätään ylhäällä, sekä ottaa silloin tällöin vähän epämääräisiä askeleita sivuun. Pian pyydän sen raviin. Tella kaartaa kaulaansa kauniisti ja ottaa lennokkaita askelia. Pian lopetimme sillä haluamme ehtiä myös maastoon.
” Vie Tella tarhaan niin minä vien sen harjat ja raipan. Sen jälkeen tulen takaisin ja laitetaan yhdessä suitset ja liina pois.” Sanoin ja annoin liinan Jennille. Jenni lähti viemään Tellaa.

***************

Laskin Toronton viimeisen kavion alas, ja menin katsomaan missä vaiheessa Jenni on.
” Miten menee?” Kysyin.
”Ihan hyvin, laitan nyt kuolaimet.” Jenni sanoi ja laittoi kuolaimet Hassen suuhun.Hasse otti ne kiltisti. Toronto puristi hampaansa yhteen. Työnsin sormeni sen hammaslomaan ja se avasi suun jolloin sain laitettua kuolaimet suuhun. Pian olimme valmiit ja talutimme hevoset ulos. Punttasin Jennin Hassen selkään sillä menemme ilman satulaa. Hyppäsin sitten itse Toronton selkään sillä ilman satulaa selkään hyppääminen ei tuota minulle enää vaikeuksia.Lähdimme käynnissä leveää polkua pitkin minä edellä ja Jenni takana. Siirryimme jonkun ajan päästä raviin. Olimme molemmat kuin unessa emmekä puhuneet mitään.
” Laukataan. ” Huusin Jennille.
Annoin Torontolle laukka avut ja se nosti laukan. Sen laukka oli ihanan keinuvaa. Laukkasimme pitkään. Kun tulimme suuren tammen kohdalle tiesin että pian tulle maastoeste.
” Nyt eteen tulee maastoeste! ” Varoitin Jenniä. Toronto kuumeni. Rauhallisia pidätteitä tekien se kuitenkin pysyi aisoissa. Este oli pieni tukki. Toronto hyppäsi sen yli isolla hypyllä. Pian esteen jälkeen hidastimme raviin. Ravista hidastimme käyntiin sillä olisimme pian tallilla.
” Miten meni Jenni? ” Kysyn kun taputamme hevosia.
” Tosi hyvin Hasse on hirmu kiltti.” Jenni vastasi hymyillen. Lähdimme viemään hevosia talliin. Otimme niiltä suitset pois ja hoidimme ne hyvin. Pian jouduimme lähtemään.

Vastaus:

Hyvän pituinen, ja kiva tarina. saat rahaa 35¤

Nimi: Aino & Pulla

08.09.2015 09:54
Eilen en päässyt ollenkaan tallille, sillä sain oman hevosen, valkoisen (no okei kimon mutta se on lähes valkoinen) anglo-arabin, Cinderellan. Meillä on omassa pihassa pieni talli jossa on viisi karsinaa. Sinellä asuu Cinderella, isosiskoni estehevonen eli Lord sekä vanha shetlannin poni ruuna Doomer. Mutta koska isosiskoni on yliopistossa eikä hänellä ole kauheasti aikaa, niin minä joudun hoitamaan koko tallin. Sen takia en ehtinyt eilen tallille. Mutta tänään kun tulin, Pulla hörähti minulle kun astuin talliin. Vein tavarani, otin Pullan ja minun harjat (Pullalla on ne harjat mitä kaikki käyttävät, sekä omat minun ostamani mitä vain minä saan käyttää.)ja menin harjaamaan Pullan. Pulla oli tietenkin piehtaroinut ja ihan sotkussa. Kun sain Pullan harjattua, hain sen suitset ja suojat. Laitoin ne sille ja hain sille vielä ohuen loimen koska oli vähän viileä ilma. Vein sen kentälle ja nousin selkään. Lähdin käyntiä eteenpäin uralle. Kentällä oli valmiiksi esteitä ja ratsastin Pullan niiden luokse, tulin alas selästä ja laitoin puomit matalammalle. Kun kaikki oli saatu menin nopeasti takaisin selkään ja uralle. Nostin ravin ja tein pääty ympyröitä. Sitten hidastin käyntiin. Tein vähän väistöjä, ja nostin laukan. Pulla oli ihanan reippaalla päällä. Laukkasin pitkän sivun, lyhyen sivun ja seuraavan pitkän sivun puoleen väliin. Sitten menin kaartoon, tulin alas selästä, otin loimen pois ja vein sen kentän aidalle. Sitten nousin takaisin selkään. Menin uralle, siirryin raviin ja ravasin pitkän sivun, lyhyen sivun jälkeen käännyin lävistäjälle, hyppäsin esteen ja jatkoin ravissa. Taputin Pullaa. Nostin laukan ja laukkasin yhden kierroksen että saan Pullalle hyvän laukan. Sitten käännyimme lyhyellä sivulla vasemmalle ja tulin kahden esteen sarjan. Sitten jatkoin laukassa ja tulin lävistäjällä olevan esteen. Hidastin ravin kautta käyntiin, annoin Pullalle hetkeksi pitkät ohjat ja taputin sitä paljon. Kävelimme hetken kunnes keräsin ohjat tuntumalle. Tein ohjien päähän solmun että ne pysyvät Pullan kaulalla koska aioin hypätä ilman käsiä. Siirryin raviin. Menin aluksi vain puomit mitä olin laittanut sinne minulla oli kädet sivuilla. Sen jälkeen otin ohjat käteen ja jatkoimme vasemmassa kierroksessa ja käänsin lyhyeltä sivulta Pullan sarjaestettä kohti. Minulla oli kädet taas sivuilla ja Pulla hyppäsi sen hienosti paitsi että se innostui paljon, lähti kiitolaukkaa eteenpäin ennen kun sain edes ohjista kiinni ja alkoi Pukitella. Tipuin Pullalta mutta ei onneksi sattunut. Se seisoi kentän keskellä aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Nousin selkään, menin sarjaesteen laukassa vielä kerran ilman käsiä ja sitten siirryin käyntiin uralla. Siirryin raviin, hyppäsin lävistäjällä olevan esteen ja siirryin taas käyntiin. Annoin Pullalle pitkät ohjat ja taputin sitä kunnolla. Menin käyntiä pitkin ohjin kunnes Pulla oli jäähtynyt ja menin kaartoon. Kaarrossa päätin tehdä matkan maailman ympäri. Se oli aluksi ihan kiltisti mutta juuri kun pääsin takaperin selkään, Pulla päätti vetää kunnon pukit ja minä tietenkin lensin selästä. Nytkään ei onneksi sattunut, ainakaan paljoa ja nousin pystyyn ja otin Pullan kiinni. Nousin vielä takaisin selkään ja tein matkan maailman ympäri loppuun. Sitten tulin alas selästä. Otin sen loimen aidalta mukaan ja talutin Pullan talliin. Sitten otin suojat ja suitset pois, laitoin Pullalle riimun, vein sen varusteet pois. Sitten tulin takaisin ja otin riimunnarun ja talutin Pullan pesupaikalle. Pesin Pullasta kaikki hiet ja pölyt mitä kentältä tuli pois ja kuivasin sen hikiviilalla. Sitten vein sen karsinaan ja hain ohuen loimen. Laitoin sen Pullalle ja vein sen tarhaan. Sitten lähdin kotiin. Söin ruoan ja ratsastin Cinderellalla eli Cindyllä. Sitten tulin takaisin tallille, ja autoin alkeistuntilaisia ja talutin Pullaa alkeis tunnilla. Sen jälkeen hoidimme Pullan ja veimme sen tarhaan. Sitten lähdin kotiin.

Vastaus:

Hyvän pituinen tarina, voit myös kuvailla alkeistunnilta mitä siellä tehtiin ja oliko Pulla kiltisti yms. Saat rahaa 34¤

Nimi: Carolina & Elico

05.09.2015 17:20
Heräsin aamulla omassa sängyssäni siihen, kun sade rapisi ikkunaan. Menin katsomaan ikkunasta ulos ja huomasin, että satoi kaatamalla. Menin äitini luokse kysymään, että voisiko hän heittää minut autolla tallille. Äiti vastasi, että voi jos puen, pakkaan ja syön aamupalan nopeasti. Hetken kuluttua olin valmis lähtöön, äitikin oli valmis joten menimme tallille.


Tallilla hyppäsin pois kyydistä ja vein kamani. Sitten kävelin hakemaan Elicon varusteet ja menin Elicon karsinan eteen ja avasin sen karsinan oven ja menin harjaamaan Elicoa. Harjaaminen sujui ihan hyvin, kun laitoin sille varusteet se koitti vähän töniä, mutta sujui muuten hyvin. Kun olin saanut Elicon valmiiksi otin ohjat pois kaulalta ja talutin sen maneesiin, koska satoi edelleen.


Maneesissa menimme kaartoon ja, sitten selkään. Kun olin Elicon selässä menimme uralle ensin käyntiä kierros ja, sitten ravissa ja laukassa. Lopuksi hyppäsimme esteitä ja, sitten menimme takaisin kaartoon, nousin pois selästä, otin ohjat pois kaulalta ja talutin Elicon talliin.


Tallissa otin Elicolta suitset ja satulan pois, sitten harjasin sen ja vein sen jutut pois. Sitten menin syömään eväitäni jotka olivat: Omena, vesipullo, banaani ja mandariini, mutta söin vain omenan ja join vähän vettä. Kun olin syönyt eväitä aurinko paistoi, menin Elicon luokse ja laitoin sille
loimen. Sitten vein sen tarhaan ja menin siivoamaan sen karsinaa. Elicon karsina oli tosi likainen, samalla vein sillä päivä ruoan ja vaihdoin veden.Kun Elico oli ollut laitumella pari tuntia hain sen ja riisuin siltä loimen. Sitten menin syömään loput eväät ja lähdin kotia kohti, matka väsytti, koska jouduin kävelemään ja tallilta kotiin viisi kilometriä. Kun lopulta olin päässyt kotiin menin syömään ruokaa. Ruoan jälkeen olin, niin puhki, että oli pakko mennä nukkumaan joten pesin hampaat laitoin yöpuulle ja menin nukkumaan.

Vastaus:

Aika lyhyt tarina, ja voisit kirjoittaa pidempiä pätkiä ennen välejä. Saat rahaa 27¤.

Nimi: Carolina & Elico

04.08.2015 08:31
Heräsin aamulla omassa sängyssäni ja sanoin.. Se oli kauhea uni! Olin selvästi nähnyt painajaista. Ihmettelin miksi kello ei soinut tallille, mutta sitten huomasin, että kello oli vasta kuusi aamulla niinpä painoin pääni taas tyynyyn, mutta en saanut unta. Siispä otin kännykän käteen ja olin kännykällä. Hetken päästä äiti kävi vessassa ja sanoi minulle....
-Kuule Carolina.
-Mitä?
-Miksi olet hereillä näin aikaisin?
-No siksi, kun heräsin painajaiseen ja en saanut enää unta.
-No, voit tulla minun sänkyyni nukkumaan kunnes on aika nousta.
-Kiitos, mutta mieluiten pysyn omassa sängyssäni.
-Selvä.

Sitten äiti meni takaisin sänkyyn. Hetken päästä nousin sängystä ja laitoin talli vaatteet päälle. Kun olin laittanut talli vaatteet päälle otin omenan, juomapullon, ratsastuskengät, hanskat ja kypärän. Kun olin pakannut reppuni lähdin polkemaan tallia kohti.

Kun olin saapunut tallille vein kamani ja menin katsomaan Elicoa. Elico oli parantunut kahden viikon aika. Hetken päästä hain Elicon varusteet ja pakin, sitten rupesin harjaamaan Elicoa. Elico oli tosi nätisti, koska oli ikävöinyt minua. Kun olin saanut hoidettua Elicon laitoin sille varusteet. Sitten menin sen kanssa kentälle. Kaarrossa nousin selkään ja menin uralle. Menin ensin käyntiä pitkillä ohjilla ja hetken päästä otin lyhyet ohjat ja aloin ravaamaan. Samalla mietin kuinka ihanaa on, kun on oma hoitsu, mutta sitten huomasin, kun Elico oli mennyt lantakasan luokse ja alkanut nuuskimaan lantaa. Sitten menin takaisin uralle. Uralla aloin laukkamaan vähän. Hetken kuluttua menin kaartoon, nousin pois selästä ja talutin Elicon talliin. Tallissa vein sen käytävälle ja riisuin sen varusteet. Sitten tein sille pika harjauksen ja vein sen tavarat pois. Kun olin vienyt sen tavarat otin sen riimun ja riimunarun, sitten vein Elicon tarhaan. Kun olin saanut vietyä Elicon tarhaan menin syömään eväitä.

Hetken päästä minun piti lähteä kotiin, siispä pakkasin repun ja lähdin polkemaan kohti kotia. Kotona vaihdoin vaatteet ja menin syömään ruokaa. Ruoaksi oli sbagettia ja jauhelihakastiketta. Ruoan jälkeen menin vaihtamaan yö puvun ja sänkyyn. Hetken päästä nukahdin....

Vastaus:

Hieman lyhyt tarina, ja voisit tehdä pidemmän tallipäivän, esim. Tallin siivoaminen, varusteiden puhdistus ja voisit laittaa tarhaan loimen. Saat rahaa: 26¤

Nimi: Aino & Pulla

26.07.2015 13:19
Toissapäivä:
Aamulla pyöräilin tavallista aikaisemmin tallile. Ensiksi autoin aamuruokinnassa ja ruokim osan hevosista. Kun se oli hoidettu, aloin putsaamaan karsinoita ja tallin käytävää. Sen jälkeen menin harjaamaan Pullaa. Kun olin harjannut sen, laitoin sille ötökkäloimen ja vein tarhaan. Sitten kävin kotona syömässä. Kun tulin takaisin, hain Pullan tarhasta ja vein sen karsinaan. Harjasin sen ja laitoin sille varusteet. Menin sen kanssa kentälle. Menimme esteitä ja korkein oli ehkä 40cm. Ratsastin tunnin kunnes jäähdyttelin Pullan ja vein sen karsinaan. Hoidin sen ja vein tarhaan. Kaverini ratsastaa tällä tallilla ja hänellä oli tunti. Pulla ei ollut tunnilla. Menin auttamaan kaveriani hevosen hoidossa. Heidän tunti oli kentällä. Otin kaverini kameran ja menin hänen perässään kentän reunalle.(hän meni kentälle). Kun tunti loppui, autoin häntä hoitamaan poninsa ja viemään sen tarhaan. Menin syömään välipalaa( minulla oli eväät). Sen jälkeen autoin alkeiskurssilaisia ja talutin Pullaa tunnilla. Pulla jatkoi vielä minun tunnilleni mutta en saanut mennä sillä. Tunnin jälkeen hoidin oman ponini eli Peten ja myös Pullan koska sen ratsastajalla oli hirveä kiire lähteä. Sen jälkeen vein molemmat tarhaan ja lähdin kotiin.

Eilen:
Tänään kun menin tallille, hevoset oli jo ruokittu joten autoin vain karsinoiden siivoamisessa. Sen jälkeen minua pyydettiin juoksuttamaan jotain hevosta joten menin juoksuttamaan sitä. Juoksutin sitä 30min kunnes lopetimme. Pullalla oli heti aamusta alkeistunti joten autoin sen ratsastajaa ja talutin sitä. Pulla jatkoi seuraavalle tunnille, mutta sen ratsastaja ei tullut eikä ollut myöskään perunut tuntia tai mitään, joten minun piti viedä Pulla pois. Hoidin Pullan ja vein sen tarhaan. Kävin kotona syömässä. Kun tulin tallille, melkein tallilla, ei ihan vielä siellä mutta ihan vähän matkan päässä tallilta huomasin että tien vieressä oli joku tallin hevosista, en muista nimeä, oli syömässä ruohoa ja sillä oli riimu ja riimun naru roikkui siitä. Otin nopeasti riimun narusta kiinni ja lähdin taluttamaan sitä tallille. Jätin pyöräni metsän reunaan. Lähes heti tuli joku vastaan huohottaen ja kiitti kun olin ottanut sen kiinni. Lähdin äkkiä hakemaan pyörääni ja menin sen kanssa tallille. Hain Pullan tarhasta ja hoidin sen ja laitoin suitset. Menimme kentälle ratsastamaan ilman satulaa. Treenasimme eteenkin pohkeen väistöä. Kun lopetin, eli noin tunnin päästä, vein Pullan karsinaan ja hoidin sen. Lähdin kotiin.

Tänään:
Aamulla kun tulin tallille autoin taas karsinoiden ja tallin siivouksessa. Pulla oli tarhassa, joten hain sen sieltä. Hoidin sen ja laitoin sille varusteet. Lähdin maastoon ja olimme siellä noin tunnin ja 15min. Sitten menin hetkeksi syöttelemään Pullaa (eli riimun kanssa menin tallin pihalle syömään ruohoa) syöttelin noin 10min kunnes toin Pullan sisään. Pulla sai olla jonkun aikaa karsinassa kunnes sillä oli tunti. Se ei ollut alkeis tunti eikä sen ratsastaja tarvinnut apua. Katsoin tuntia. Pulla jatkoi seuraavalla tunnille mutta en jäänyt katsomaan sitä. Menin syömään eväitäni ja kirjoittamaan tätä. Nyt en kirjoita tästä päivästä enempää koska kirjoitan tätä nyt enkä vielä tiedä mitä aion tehdä.

Vastaus:

Aika hyvän pituinen tarina. Voisit kuvailla tarinassasi minkälainen Pulla oli tunnilla ja hoitaessa. Saat rahaa: 35¤

Nimi: Carolina & Elico

18.07.2015 11:49
Heräsin aamulla omassa sängyssäni siihen, kun aurinko häikäisi minua suoraan silmiini. Sitten otin puhelimen ja katoin yöllä tulleet viestit ja olin somessa sun muissa. Sitten menin syömään aamupalaa. Aamupalaksi otin tuoremehua ja voileipiä. Kun olin syönyt aamupalan menin vaihtamaan päivä vaatteet. Laitoin päivä vaatteiksi lyhyet shortsit ja topin. Niitten alle laitoin bikinit, koska olimme menossa rannalle. Menimme aika läheiselle rannalle uimaan. Olimme siellä noin 2 tuntia. Sitten tuimme kotiin ja menin vaihtamaan tallivaatteet päälle.

Sitten pakkasin reppuuni eväsrasian jossa oli leipiä ja omena. Pakkasin reppuuni myös juomapullon, saappaat (ratsastus), kypärän ja hanskat (ratsastus). Sitten pistin pyöräilykypäräni päähän, avasin pyöräni lukon, laitoin se lukon reppuuni ja lähdin polkemaan tallia kohti. Tallilla laitoin pyöräni lukkoon ja vein kamani. Sitten laitoin ratsastuskypärän, ratsastushanskat ja ratsastus-saappaat päälleni ja hain Elicon riimunarun. Sitten hain Elicon laitumelta talliin. Tallissa hain Elicon pakin ja harjasin sen. Sitten menin kävelyttämään Elicoa mesäpolkuja pitkin. Lopulta tulimme hiekka tielle.

Kun olimme päässeet tallille vein Elicon talliin ja harjasin sen. Sitten vein sen takaisin laitumelle. Kun olin saanut vietyä Elicon laitumelle menin juttelemaan muitten hoitajien kanssa. Kun olin jutellut muiden hoitajien kanssa menin syömään eväitä. Hetken kuluttua äitini soitti minulle...
-Nyt syömään Carolina.
-Ok.

Sitten lähdin polkemaan kohti kotia. Kotona äiti oli laittanut hernekeittoa....
-Äiti.
-Mitä Carolina?
-Ei mitään.
Kun olin syönyt ruoan menin huoneeseeni lukemaan. Luin kirjaa nimeltä Hevosten historia. Se kirja oli minun mielestäni tosi kiinnostava. Lopulta oli aika mennä nukkumaan. Sitten vaihdoin yö puvun ja menin sänkyyn. Sängyssä luin vielä hetken aikaa kirjaa, mutta sitten kävin nukkumaan ja nukahdin saman tien.

Vastaus:

Tarinan pituus oli ihan hyvä, voisit kirjoittaa Elicon kävelyttämisestä pidemmän tekstin. saat rahaa: 38•

Nimi: Klara

18.07.2015 11:17
Tulin tallin pihaan ja katselin tallinkäytävälle. Joku tyttö talutti hevosta kentälle. Minulla oli vielä aikaa joten päätin puhdistaa Tellan karsinan. Kaverini Anni oli tullut kuvaamaan minua. Ajatukset velloivat päässäni kuin myrsky. Anni päätti auttaa joten annoin sillä hän osaaa jonkun verran koska käy satunnaisesti alkeisryhmän tunneilla. Saimme karsinan nopeasti putsattua joten menimme hakemaan Tellaa. Harjasimme sen ja supisimme Tellalle kaikkea, olin iloinen että sain hoitaa täällä mutta omaa poniahan minä halusin. Toivoin eniten koko maailmassa omaa ponia. Mietin Tellaa harjatessani miten voin saada ponin. Puhdistin sitten sen kaviot, ja vein takaisin laitumelle.
Tella tökkäisi minua turvallaan.
”Joo, joo Tella tiedän että haluat jo töihin, mutta vielä pitää odottaa sillä tulen taas huomenna ja sitten treenataan maasta käsittelyä.”
Menin hakemaan Lindan ja huomasin Caroliinan joka toi jo Tarmoa talliin. Hoidimme sitten Lindan. Oman ponin saaminen olisi mahtavaa, mutta mistä se saisi talli paikan? Täältä vai jostain muualta? Entä mitä allipaikka maksaisi? Onko varaa? Entä mistä saan rehut? Varusteet? Mietin niin kovasti että törmäsin satulan hakuu matkalla Veraan.
Että nolottiko minua? Joo totta kai! Muutuinko tomaatin punaiseksi? Tietysti! Onneksi Vera ei näyttänyt edes huomaavan. Hain nopeasti satulan ja pistin sen Lindalle. Olin hakenut samalla suitset joten sain kätevästi laitettua myös ne. Talutin sen sitten kentälle ja ratsauduin. Alkuverkan jälkeen tulimme 60cm ratana. Sitten muutama 80-90cm yksittäinen. Lopuksi vielä teimme tasapaino harjoituksia loppu verkan yhteydessä. Linda oli ollut kiva ja kaikki odotukset olivat täyttyneet. Hoidin sitten Lindan pois rauhassa.
”saatko sä Klara joskus oman ponin?”
”Saan mä kai” Vastasin hiemman epävarmana. Pian tuli aika lähteä katsoimme ensin videot, sitten kuvat. Lopulta sain tekstarin äidiltä.
” Tule pian kotiin, Annin pitää kohta lähteä, joten lähtekäähän tulemaan.”
Otimme pyörämme ja poljimme kotiin.


Tein nyt tollasen pikatarinan ja käytän puhe-vuorona noita ” –merkkejä koska mun kone sekoo viivoissa.

Vastaus:

Kiva tarina ja kiva pituus. Saat rahaa 45•

Nimi: Carolina & Elico

12.07.2015 12:57
Heräsin aamulla omassa sängyssäni siihen, kun aurinko paistoi suoraan silmiini. Silloin muistin, että äiti tulee tänään sairaalasta! Siispä menin äkkiä pukemaan päivä vaatteet ja laittamaan äidille aamupalan. Laitoin äidille aamupalaksi leipiä ja mehua, vein tarjottimen pöytään. Hetken kuluttua äiti tuli kotiin pikkuisen vauvan kanssa ja sanoi...
-Kuule Carolina, sait ihanan pikku veljen. Saat valita sille nimen, kun tulet tallilta.
-Jee! Jee! Sain pikkuveljen! Sain pikkuveljen!! Jee! Jee!
-Hys Carolina. Ei saa huutaa vauvan lähellä.
-Hups, anteeksi äiti, olin vaan niin innoissani veljestä.
-Ei se mitään Carolina, mutta nyt äkiä sinne tallille.
-Joo äiti. Pakkaan vaan eväät ja muista syödä aamupala minkä laitoin sinulle.
-Muistan.

Sitten menin pakkaamaan omenan, mandariinin ja juomapullon reppuuni. Sen jälkeen menin ottaamaan pyöräily kypärän ja pyörän. Matkalla tallille näin, kun Klara oli taluttamassa Tellaa. Tallilla vein kamani ja hain Elicon riimunarun. Sitten hain Elicon laitumelta ja vein sen talliin. Tallissa hain sen pakin ja varusteet. Kun olin hakenut Elicon pakin ja varusteet rupesin harjaamaan Elicoa. Elico oli tosi likainen, koska oli piehtaroinut mudassa. Kun olin vihdoin saanut Elicon harjattua otin Erikon kaviot jotka olivat tosi likaisiet. Sitten laitoin Elicolle satulan ja suitset. Sitten talutin Elicon tallin pihalle.

Tallin pihalla nousin Elicon selkään ja lähdin ratsastamaan kohti hiekkatietä. Kun olimme kulkenut hiekka tietä noin 100m käännyimme metsäpolulle joka oli tosi mutkikas ja mutainen. Hetken päästä alkoi satamaan joten käännyimme tallia kohti. Matkalla tallille Elico tuntui hassulta joten nousin pois sen selästä ja talutin sen tallille.

Tallilla pyysin Juliaa katsomaan Elicon. Kun Jullia oli katsonut Elikon hän sanoi, että Elicon jalka oli turvonnut. Sitten Julia sanoi, että voisin käydä välillä kävelyttämässä Elicoa. Sitten menin talliin riisumaan Elicoa. Kun olin riisunut Elicon harjasin Elicon ja otin sen kaviot. Sitten vein Elicon kamat otin sen riimun. Sitten laitoin riimun Elicon päähän ja jätin sen karsinaan.

Sitten hain kamani ja menin kotiin. Matkalla kotiin näin muutamia koululaisia jotka olivat tulleet juuri koulusta. Kotona menin riisumaan ratsastus kamat ja vein reppuni huoneeseeni. Sitten menin äidin luokse olohuoneeseen valitsemaan veljelleni nimeä.
- Äiti.
-Mitä Crolina?
-Että saanko nyt valita veljelleni nimen?
-Saat, mutta nimen pitää sopia minulle ja isille.
-Selvä.
-Kävisikö Casper?
-Käy.
-Jee, veljen nimi on Casper! Jee! Jee!
-Hys, Carolina, muistatko, että vauvan lähellä ei saa huutaa?
-Muistan, anteeksi äiti.
-Ei se mitään Carolina.

Sitten menin omaan huoneeseeni sängylle viestittelemään kavereitteni kanssa.


Hetken kuluttua äiti tuli huoneeseeni ilmoittamaan, että ruoka on valmista.
-Carolina nyt syömään
-Okei.
Sitten menin kiltisti syömään vaikka aina ennen sanoin vain kohta.
-Äiti.
-Mitä Carolina?
-Sitävaan, että mitä on ruuaksi?
-No makaroonilaatikkoa ja sinun lempi salaattiasi.
-Ok, mutta ei ole nälkä.
-Miksi?
-En tiedä.
-Mennään mittaamaan kuumeesi.

Sitten menimme kylpyhuoneeseen mittaamaan kuumeeni.
-Kuule Carolina.
-No mitä?
-Sinulla on vähän lämpöä.
-Enkö sitten voi mennä tallille?
-Et pariin päivään.
-No höh.

Sitten minä menin laittamaan yövaatteet ja sänkyyn lepäämään. Hetken päästä silmäni lurpsahtivat kiinni....

Heräsin siihen, kun äiti sanoi minulle, että kello onjo puoli yhdeksän.
-Herätys Carolina, kello onjo puoli yhdeksän ja voimme mitata kuumeesi, koska nukuit niin pitkään.
-Okei.

Sitten menimme mittaamaan kuumeeni.
-Kuule Carolina.
-Nomitä nyt äiti?
-No sinulla ei ole enää kuumetta.
-Jee, pääsen huomenna tallille! Jee! Jee!
-Hys Carolina, ja muisthan se, että, kun on ollut kipeänä pitää pysyä sängyssä 1 päivä lisää.
-No voi pahus.

Sitten kipitin taas omaan sänkyyni nukkumaan.

Vastaus:

Hyvän pituinen tarina. Pisteiden jälkeen ei tarvitse kuitenkaan olla sitten -sanoja, se sopii hyvin myös esimerkiksi näin: Kipitin taas omaan sänkyyni nukkumaan. Saat rahaa: 43•

Nimi: Klara

10.07.2015 12:35
Pyöräilin tallille. Laitoin pyöräni lukkoon, ja menin talliin. Katsoin tuntilistasta että menen Rosella. Minulla oli päällä jo kypärä ja turvaliivi joten vein raipan Rosen karsinalle. Hain rosen kamppeet, ja huomasin että Rose on jo karsinassa. Otin suan ja aloin sukia Rosea. Se pärskähti kun pari muuta hevosa tuotiin sisälle. Silloin tällöin sanoin ponille jotain, tai rapsutin sitä. Otin sitten kavio koukun ja puhdistin Rosen kaviot. Laitoin sitten, satulan ja kiristin satulavyön. Laitoin sitten Roselle suitset. Tuota pikaa olin kentällä. Ratsauduin ja säädin jalustimet sopiviksi. Kävelimme ensin uralla, Rose tuntui vähän laiskalta. Aloimme sitten tulemaan melko helppoa jumppasarjaaa, ravissa. Rose pyrki hidastamaan käyntiin, mutta sain sen pidettyä ravissa. Onneksi en mennyt millään Leolla! Rosen hoputtaminen oli jo tarpeeksi ärsyttävää. Nostimme sitten laukan.
- Tulkaa sitten tehtävää jossa, teette joka kulmassa voltin, johon kuuluu 2 vastakkain sijoitettua, kavalettiä. Voitte aloittaa!
Aloin tekemään Rosen kanssa ekaata volttia. Rosella oli vaikeaa ylläpitää laukka koko voltin ajan. Ajoin sitä eteen, sekä kannustin. Siten sain sen ylläpitämään laukan.
- Laskekaa askelten määrä ja, pyrkikää pitämään se samana koko ajan. Jatkoimme tätä tehtävää kauan. Sitten ope pystytti uralle sarjan. Siihen kuuluu 3 estettä.
- Hypätkää sarja niin että askelten määrä pysyy samana. Hyppäätte vuorotellen. Kun yksi hyppää toiset tekevät voltti tehtävää. Järjestys on tämä: ensin Aino, sitten Klara...
Jatkoin voltteja kunnes pääsin ratsastamaan sarjalle. Sarjan eka este on pysty, toka ristikko ja kolmas trippeli. Rose hyytyi ennen estettä, joten jouduin näpäyttämään ponia raipalla. Vauhti nousi, ja hyppäsimme esteen sujuvasti. Jatkoimme tehtävää kauan. Sitten aloimme lopettelemaan. Loppuverkan jälkeen, tulin alas Rosen ja taputin sitä. Talutin Rosen talliin ja aloin ottamaan tammalta varusteita pois. Tänään pitäisi vielä talutella Tellaa. Otin sitten harjan ja aloin harjata ponia. Vein Rosen varusteet, ja harjapakin. Laitoin sitten Rosen riimun sen päähän. Ulkona vastaan iski helleaalto. Että pitääkin olla helteinen kesä! Rosekin näytti kärsivän siitä sillä poni meni heti juomaan. Menin sitten talliin. Tallissa otin Tellan käytävälle ja harjasin likaisen kaunokaiseni. Muutama tuntilainen kiinnitti katseensa minuun ja Tellaan. Pian sain Tellan harjattua ja otin kaviot. Tuntilaisvirta lähti tunnille, joten saimme Tellan kanssa olla rauhassa. Otin sitten Tellan irti, ja vein sen pihalle. Juuri näin kuumalla ei tehnyt mieli lähteä lenkille. Kävimme Tellan kanssa järvellä. Uitin Tellaa vähän sitten lähdimme taapertamaan takaisin tallille. Tallilla hoidin Tellan jalan, tällä kertaa yksikseni sillä Tikkari piti tuntia.
- Tuleeko Tella kuntoon? Hätkähdin ja käännyin. Huomasin takanani Annin.
- Tulee se, luultavasti piankin sillä lenkillä ei ilmennyt mitään ontumista. Sanon Annille.
- Hienoa, paranemaan päin. Tyttö vastasi.
- Jep, muut lenkkeilyttävät koiria, mutta minä hevosia! Naurahdin.
- Moikka pitää mennä auttamaan alkeistunnilla. Anni sanoi ja lähti. Laitoin Tellan karsinaan.
- Heippa Tella parane pian. Sanoin ja lähdin.

Vastaus:

Kivan pituinen tarina, ja hyvin kirjoitettu. Puheiden jälkeen laitat pisteen, mutta siihen kuuluisi laittaa pilkku eli näin: - Heippa Tella parane pian, sanoin ja lähdin. Saat rahaa: 29•

Nimi: Carolina

09.07.2015 09:25
Heräsin aamulla omassa sängyssäni siihen, kun aurinko paistoi suoraan silmiini. Olin aivan unohtanut, että oli minun oikeat syntymäpäiväni, joten äitini toi lahjan minun sänkyyni. Kun olin noussut sängystä avasin lahjan, sen sisällä oli uudet ratsastus sukat. Sitten minä nousin ja menin pukemaan tallivaatteet.

Sitten menin keittiöön pakkaamaan voileipiä ja omenan pinkkiin eväs rasiaani. Pakkasin reppuun myös juomapullon, ratsastushanskat, raipan, kypärän ja ratsastus saappaat.

Sitten menin pukemaan kenkiä ja pyöräily kypärää. Kun olin saanut laitettua kengät ja kypärän menin pyöräni luokse ja avasin sen lukon laitoin reppuun ja nousin sen selkään.

Matkalla näin Muita hoitajia menemässä tallille. Kun olin saapunut tallille vein kamani ja otin repusta raipan, ratsastushanskat, kypärän ja saappaan. Sitten menin hakemaan Elicon riimunarun ja hain sen laitumelta. Kun olin päässyt Elicon luokse laitoin sille riimunarun riimuun kiinni ja veinsen sitten talliin. Sitten hain sen Sinisen pakin ja varusteet ja rupesin harjaamaan Elicoa. Harjauksen jälkeen otin sen kaviot ja laitoin varusteet.

Sitten talutin Elicon kentälle kaartoon ja nousin se selkään. Sitten menimme uralle käynnissä ja ravissa tehtiin puomeja, sitten hypättiin laukassa ja mentiin kaartoon, nousin pois selästä ja vein sen talliin.

Tallissa otin sen varusteet pois ja harjasin Elicon. Sitten vein sen pakin ja varusteet pois ja otin Taian riimunarun ja hain sen tarhasta. Taialle oli vähän vaikeaa saada sen riimunaru riimuun kiinni, mutta loppuen lopuks sain kuin sainkin sen kiinni.

Sitten kävelimme talliin, matkalla Taika temppuili pikkuisen, mutta muuten sujui hyvin. Tallissa hain sen pakin ja varusteet. Sitten rupesin harjaamaan Taikaa. Harjatessa Taika luimi ja näykki. Kavioissa taas Taika potki ja näykki. Varusteissa näykki ja luimi. Kun olin saanut hoidettua Taian talutin sen kentälle kaartoon.

Kaarrossa nousin Taian selkään, kun olin saanut noustua Taian selkään menimme uraa käynissä. Vähän ajan päästä menimme uraa pitkin ravissa. Sitten menimme esteitä ja puomeja. Sen jälkeen menimme taas kaartoon ja pois Taian selästä ja talutin sen talliin. Sitten riisuin Taian varusteet ja harjasin Taian. Kun olin harjannut Taian vein sen pakin ja varusteet pois. Sitten otin Taian riimunarun ja vein sen takaisin laitumelle.

Sitten menin syömään välipalaa ja juomaan vettä. Sen jälkeen menin katsomaan estetuntia. Estetunnilla hypättiin laukassa, ravissa ja mentiin puomejakin. Estetunnin jälkeen menin juttelemaan muiden hoitajien kanssa. Juttelimme tallin eläimistä ja muistakin jutuista. Hetkenpäästä äiti soitti.....

-Sinun pitää tulla kotiin ja äkkiä Carolina!
-Joo tulen heti kotiin!
Sitten pakkasin tavarat ja lähdin polkemaan kohti kotia. Kotona äiti kertoi minulle, että saan sisaruksen ihan kohta ja kysyi minulta...

-Kuule Carolina, pystyisitkö elämään ilman isää ja äitiä muutaman päivän?
-M-mitä tarkoitat?
-Sitä, että joudumme olemaan sairaalassa pari päivää.
-Äiti, sinä et sää lähteä!
Sitten halasin äitiäni kovaa...
-Minä en pysty elämään ilman sinua!
-Tiedän, että se on vaikeaa Carolina, mutta sinun täytyy. Mene vaikka serkuille jos niin haluat.
-Selvä.

Sitten lähdin bussilla serkuilleni. Serkuilla vein kamani vierashuoneeseen ja tulin syömään. Silloin serkkuni sanoi...
-Kuule Carolina, haluaisitko käydä täällä ratsastamassa joka päivä?
- Kai se käy, mutta olen aina halunnut harrastaa myös jalkapalloa.
- Sitäkin saisit harrastaa täällä meillä.
- Jee! Toinen unelmistani on täyttynyt osittain! Jee! Jee!

Sitten oli nukkumaan meno aika joten menin vaihtamaan yöpuvun. Sen jälkeen menin nukkumaan ihanaan sänkyyn.

Vastaus:

Hyvä tarina, ja aika hyvä pituuskin. Voit jättää sitten sanoja vähän pois, jotta lukeminen olisi hieman mukavampaa. Saat rahaa: 28•

Nimi: Klara&Tella sekä Sini

05.07.2015 16:13
Menin talliin. Häivyn hoitajien huoneeseen, ja vien kassini siniseen kaappiini. Menen Sinin karsinalle ja otan sen riimun, jossa naru on kiinni. Haen sen harjapakin ja kamppeet. Menen sitten hakemaan sitä laitsalta. Sen seurana ovat Esa, Indiko ja Emily. Kaikki tulevat minua portilla vastaan. Sini on muiden takana.
-Väistykäähän vähäsen. Naurahdan ja pujottelen hevosten välistä hakemaan Sinin. Sini pärskähtää, kun tulen sen luokse. Laitan sille riimun, ja talutan sen portille. Toiset hevoset ravaavat silloin pois. Talutan Sinin portista, ja suljen sen perässäni. Talutan Sinin talliin. Sidon sen kiinni karsinaan. Otan piikkisuan ja alan sukimaan kuraa pois. Kun kura on poissa, otan pölyt pois pölyharjalla. Siirryn sitten käyttämään pehmeää harjaa. Selvitän harjan ja hännän. Otan sitten liilan harjallisen kaviokoukun. Puhdistan ensin vasemman etusen. Sini tutkailee puuhiani. Otan sitten vasemman takasen. Minun nostaessa sitä, Sini säikähtää jotain käytävällä, ja heilauttaa jalkaa.
-Ei hätää Sini. Rauhoittelen. Loppu kavioiden puhdistus sujuu oikein mallikkaasti. Päästän sen irti ja harjaan sen pään. Otan sitten satulan ja laitan sen Sinin selkään. Sini pärskähtää, kun kiristän satulavyötä. Otan käteeni sen suitset ja pujotan ohjat kaulalle ja kuolaimet suuhun. Kiristän remmit samalla kun Sini juo. Haen kypäräni ja turvaliivini kassista. Laitan sitten liilat pintelit sen jalkaan.

Talutan hevosen ulos aurinkoon ja ratsaudun. Lähden kävelemään hiekkatietä. Tiedän että se johtaa todella pitkälle niitylle, täydelliselle laukkaniitylle. Sini kävelee korvat hörössä, reipasta tahtia eteenpäin. Siirryn raviin. Näen vilaukselta pari lintua. Näen lähestyvän ratsastajan ja hevosen. Tunnistan ratsastajan tallityttö Anniksi. Hän ratsastaa Senitalla käynnissä kohti meitä. Moikkamme Annin kanssa pikaisesti. Tulen pian avaralle niitylle, ja nostan siellä laukan. Levitän käteni sivulle ja annan Sinin laukata vapaalla ohjalla. Otan kuitenkin pian ohjat taas käteen ja käännyn kapealle polulle. Annan Sinin kävellä pitkin ohjin. Käännyn sitten samalle hiekka tielle josta tulimme. Aurinko paistaa silmiin ja Sini pärskähtää. Olemme pian tallilla. Laskeudun alas selästä, nostan jalustimet, Löysään satulavyön ja vien Sinin talliin. Tallissa riisun siltä kamppeet. Hoidan sen pikaisesti. Vein sen tavarat paikalleen rapsutan sitä korvan takaa. Sinillä olisi kiva ratsastaa useammin. Sini näyttää nauttivan rapsuttamisesta. Laitan sille riimun ja vien sen laitsalle. Haen sitten kottarit ja ryhdyn putsaamaan Sinin ja Tellan karsinoita. Hain sitten Tellan. Otin harjan ja harjasin Tellaa. Se seisoi paikallaan katsellen puuhiani. Hain sitten tarvikkeet satulahuoneesta. Voidetta, voidetta, voidetta. Etsiskelin. Pian pääsin Tikkarin ja Tellan luo pesuboxiin. Hoidimme Tikkarin kanssa jalan.
-Taluttelisitko sitä huomenna? Tikkari kysyi.
-Joo voin talutella. Vastasin. Jätimme Tellan sitten karsinaan. Pyöräilin pian kotiin.
-Mitä Tellalle kuuluu?Äiti kysyi.
-Ihan hyvää, sitä voi talutella jo huomenna. Vastasin.
Kävin suihkussa ja vaihdoin vaatteet.
-Pistänkö talli vaatteet pesuun? Äiti kysyi.
-Joo pistä. Vastasin. Siirryin siitä sohvalle katsomaan leffaa, Pirates of the Caribiam.

Lyhkänen mutta kuitenkin tarina(jos voi tarinaksi kutsua).

Vastaus:

Hyvä tarina, pituuskin oli ihan hyvä.

Nimi: Carolina&Taika

05.07.2015 09:54
Heräsin aamulla omassa sängyssäni siihen, kun aurinko paistoi suoraan silmiin. Puin päälleni ratsastus vaatteet ja menin keittiöön pakkaamaan eväitä. Pakkasin pinkkiin eväsrasiaan voileipiä ja omenan laitoin pinkin eväsrasiani pinkki mustaan reppuuni, laitoin reppuuni myös juomapullon ja raipat, kypärät, ratsastus-saappaat ja ratsastus saappaat.

Nousin punaisen pyöräni selkään ja laitoin lilan värisen kypäräni päähän. Sitten rupesin polkemaan kohti tallia, matkalla näin muitakin hoitajia matkalla tallille. Kun olin päässyt tallille vein kamani ja otin raipan, saappaat, kypärän ja hanskat.

Sitten hain Taian riimunarun, koska menin Taialla maastoon. Sitten kävelin tarhan luokse missä Taika oli, menin tarhaan ja otin Taian, silloin se yritti näykkäistä minua, taluttaessa Taika yritti näykkäistä minua muutaman kerran. Kun olin saanut sen karsinaan hain sen Sinisen harjapakin, ja sen varusteet.

Rupesin hoitamaan Taikaa, hoitaessa Taika yritti potkia ja näykkiä ja luimi vähän. Sitten laitoin sille satulan jolloin se näykkäisi, suitsissa taas se luimi. Kun vihdoin olin saanut sille varusteet talutin sen tallin pihalle nousin selkään ja lähdin maastoon. Maastoreitti kulki hiekkatietä ja metsäpolkua pitkin. Matkalla näin toisen tallin ja hevosia laitumella. Kun olin tullut tallin pihalle nousin pois selästä ja talutin Taian talliin.

Karsinassa riisuin Taialta varusteet silloin se näykkäisi, kun olin saanut siltä varusteet pois rupesin hoitamaan sitä. Hoitaessa Taika potki ja luimi, kun olin hoitanut taian vein sen sinisen harjapakin ja varusteet pois. Sitten otin Taian riimun ja laitoin sen Taialle jolloin se luimi. Sitten otin Taian riimunarun ja sitten vein Taian tarhaan.

Sitten menin syömään eväitä ensin söin yhden voileivän ja voin vähän punaisesta juomapullosta. Sitten alkoi aloittelijoiden tunti jolle menin taluttajaksi. Minun piti taluttaa Faunan. Tunnilla mentiin ensin käyntiä uralla muutama minuutti, sen jälkeen ravattiin uralla muutama minuutti, sitten mentiin puomeja ravissa, sen jälkeen mentiin kaartoon tehtiin vähän venytyksiä ja pois selästä.

Sitten menin syömään omenan ja juomaan vähän, sen jälkeen jäin juttelemaan muiden hoitajien kanssa. Sitten kiertelin ympäri talli katselemassa hevosia kunnes äiti soitti ja sanoi, että pitää tulla kotiin, koska menemme vielä kahden kaverin syntymäpäiville. Siihen vastasin, että lähden tulemaan kotiappäin.

Sitten pakkasin reppuni laitoin kypäräni päähän ja lähdin polkemaan kohti kotia. Matkalla en kerennyt katsella mitään, koska poljin, niin kovaa, sen takia, että pääsisin kahden kaverini syntymäpäiville ja ehkä serkkuni tallille! Kotona vaihdoin äkkiä juhla vaatteet, paketoin lahjan ja pakkasin reppuuni ratsastus vaatteet.

Sitten menin autoon. Matkalla katselin maalaismaisemia ja kaupungissa taas erilaisia taloja kunnes lopulta saavuimme minun ystäväni talolle. Menin rohkeasti sisään, annoin lahjan ja toivotin onnea. Syntymäpäivillä leikimme ystävieni kanssa erilaisia hevosleikkejä, koska me kaikki pidämme hevosista.

Syntymäpäivien jälkeen menimme äidin kanssa toisille syntymäpäiville. Kun olimme siellä perillä annoin lahjan ja onnittelin. Siellä leikimme erilaisia kissa leikkejä, koska pidimme kaikki myös kissoista. Sitten matkasimme äidin kanssa serkkujeni tallille jossa minä vaihdoin vaatteet. Siellä sain luvan ratsastaa serkkuni hevosella jonka nimi oli Prinssi.

Hain Prinssin harjapakin ja varusteet. Sitten hain sen riimunarun ja hain sen tarhasta. Prinssi on kiltti poni. Kun olin taluttanut Prinssin talliin aloin harjaamaan sitä. Hetken kuluttua otin Prinssin kaviot ja se sujui leikiten. Sen jälkeen laitoin Prinssille varusteet ja menin kentälle. Ensin menimme kaartoon ja sitten nousin selkään. Ensin mentiin uraa pitkin käynnissä. Sitten ravattiin puomeja, sen jälkeen sain hypätä 140 cm laukassa. Kun olin hypännyt sen pari kertaa menimme kaartoon ja pois selästä.

Sitten talutin Prinssin talliin. Tallissa riisuin sen varusteet ja rupesin harjaamaan Prinssiä. Kun olin harjannut Prinssin vein sen harjapakin ja varusteet pois. Sitten otin Prinssin riimunarun ja vein sen tarhaan. Sitten juttelimme serkkuni kanssa Suklaanponitallin hevosista ja poneista. Sitten äiti sanoi, että jäämme yöksi, mutta sitten sanoin äidille, että minulla ei ole yöpukua, mutta äiti sanoi, että hän otti ne mukaan. Sitten menimme heti nukkumaan. Heti, kun olimme pistäneet pään tyynyyn nukahdimme

Vastaus:

Ihan hyvä tarina, hoida tarinassasi omaakin hoitsuasi.

Nimi: Klara & Tella

29.06.2015 14:10
Olin jo kerennyt hoitaa Chinun. Se oli ollut aika leikkisä. Nyt kuitenkin verkkasin kentällä tekemällä ympyröitä ravissa. Pian aloimme hyppäämään 40-60cm ratana. Chinu hyppäsi hienosti mutta puolivälissä rataa se hyytyi ja pudotimme 1 puomin. Pian siirryimme hyppäämään 80cm vesiestettä. Chinua vähän jänniti. Se ei kuitenkaan pudottanut puomia kun kannustin sitä. Aika alkoi rientää ja pian oli loppu verkkojen aika. Sitten vein Chinun talliin. Otin siltä varusteet pois ja hoidin sekä vein laitumelle. Puhdistin sitten vielä Tellan karsinan ja autoin alkestuntilaisia hoitamisessa. En kuitenkaan kerennyt jäädä taluttamaan, kun piti lähteä. Sanoin Tellalle ja Tikkarille heippa ja lähdin.

Anteeksi tuo kamala lyhyys, mutta tulin just hautajaisista ja pitää mennä ilta palalle kato kun just oon tullu hautajaisista.

Vastaus:

Ihan hyvä tarina lyhyydestä huolimatta saat 33¤

Nimi: Klara & Tella

29.06.2015 14:09
Pyöräilin tallille. Oli kaunis ilma, ja kesä lähestyi. Saavuin tallin pihaan. Menin suoraapäätä hakemaan kottarit ja siivosin karsinan.
Sen jälkeen hain Tellan sinisen riimunarun. Kävelin tarhalle. Tarhassa menin juttelemaan Tellalle, jonka jälkeen toin sen talliin.
Harjasin sen jokaisella harjalla puti puhtaaksi. Tella vain seisoi siinä nätisti. päätin mennä ilman satulaa, joten hain vain suitset.Laitoin ohjat Tellan kaulalle, sitten vilautin kuolaimet suuhun ja kiristin remmit. Talutin Tellan kentälle. Kentällä löysin jakkaran jolta kiipesin Tellan selkään. Maiskutin Tellalle ja se siirtyi käyntiin uralle. Kulmassa puristin vähän sisä ohjalla ja ätsoin vastakkaiseen kulmaan, käännyimme lävistäjälle, jonka keskellä puristin hiemman kantapäillä sekä maiskutin,se toimi Tella siirtyi raviin. Pitkällä sivulla Tella tuijotteli puskaa jonka tuijottelua se jatkoi muutaman kierroksen, kunnes nostin laukan. Tella lähti pukittelemaan, mutta rauhoittui pian.
Sitten vain loppu verkka ja talliin. Tallissa harjasin Tellan taas kaikilla harjoilla puhtaaksi, ja sitten puhdistin kaviot liu"ttamalla käteni jalkaa pitkin. Tella nosti kaikki kaviot kuuliaisesti.
Sen jälkeen autoin ruuan jakamisessa antamalla ruuan Tellalle ja 5 muulle keillä ei ollut hoitajaa, kun tallin henkilökunta pyysi auttamaan.


Mitä pidit? Muuten millä nimeä sinua voi kutsua tarinoissa?

Vastaus:

Ihan hyvä tarina Muutama kirjoitusvirhe, muttei paljoa. Minua voi kutsua Tikkariksi. Saat rahaa: 48¤

Nimi: Klara & Tella

29.06.2015 14:09
Olin jo saanut Eetun hoidettua ja kävelin alku käyntejä sen kanssa. Verkan jälkeen hyppäsimme 60cm ristikkoa, sitten pystyä sitten okseria jolla eetu pudotti. Laukkasimme kohti okseria ja Eetu oli tosi kiva aikasemmin sitten se alkoi temppuilla ja pukitti ja, yritti vuoroin hidastaa vuoroin kiihdyttää. Esteen jälkeen huomasin että olimme pudottaneet. Tämän jälkeen hyppäsimme 80-90cm ratna, jolla tuli 3 pudotusta. Sitten vain loppu verkat ja kaartoon. Juttelin Eeetulle samalla kun vein sen pois ja hoidin. Vein sen taarhaan, ja huomasin vasta sitten että sää oli kaunein pitkään aikaan. Oli melkein kesä!

Anteeksi oli kiire ni tuli tooooooooosi lyhyt. Ja vain hitusen kuvailua, mutta toivotta vasti kelpaa.

Vastaus:

Ihan hyvä tarina. Vähäsen kirjoitusvirheitä. Saat rahaa: 39•

Nimi: Klara & Tella

29.06.2015 14:09
Astelen kaunista metsätietä pitkin tallille. Astun sisälle kotoisaan talliin. kävelen Tellan karsinalle. Se on tyhjä, Tella on kai laitumella mietin. Haen tallikon ja kottarit. Rupean siivoamaan karsinaa. Haen ja levitän uusia puruja.
-Nyt se on valmis. Tulipa siitä siisti. totean kun olen kuurannut myös ruoka ja juomaa kupit. Nyt haen Aurooran tarhasta. Auroora odottaa minua nätisti tarhassa. -Hei Auroora. kuiskaan hevoselle. Kiinnitän riimunarun ja talutan iloisen Aurooran mukavaan talliin.
Harjaan Aurooran samalla kun juttelen sille. Talutan sen sitten aurinkoiselle kentällä. Nousen Aurooran satulaan. Aloitamme tulemalla kahta liila-valko raidallista kavalettia. Auroora oli kiltti ja kuunteli hyvin apujani. Sitten menimme jumppasarjaa joka meni hyvin. Taas Auroora oli hyvin tottelevainen. Harjoittelimme lopputunnin rataa jossa oli: pystyjä, trippeli, ristikkoja, ja muutama okseri. Radalla oli myös: muuri ja sianselkä, sekä hyppäsimme yksittäistä vesi-hautaa. Loppu verkan jälkeen hoidin aurooran ja hain Tellan laitumelta.
Harjasin Tellan ja juttelin sille. Vein sen takaisin laitumelle ja juttelin sille.


Siinä oli nyt keskiviikon valmennus.

Nimi: Klara & Tella

29.06.2015 14:08
Käveli Tarmon riimunaru kädessä Tarhaan menin Tarmon luo ja kiinnitin riimunarun Tarmon riimuun. Kävelin talliin, Tarmo käveli kiltisti vierelläni. Talutin Tarmon karsinaan.Tarmo kurkkasi onko sen ruokakuppiin ilmestynyt mitään, ei ollut. Laitoin karsinan oven kiinni ja hain Tarmon varusteet. Harjasin Tarmon ja puhdistin sen kaviot, se seisoi kiltisti paikallaan. Laitoin sitten satulan Tarmon selkään ja kiristin satulavyön. Pujotin suitset Tarmon päähän ja kiinnitin remmit. Talutin Tarmon kentälle. Hetken päästä kävelin uralla. Ruvettiin sitten tulemaan kahta kavalettiä ravissa ja sitten laukassa.
Sit ope pystytti noin 20cm korkean ristikon ja tultiin se eka ravissa sit laukassa. Sen jälkeen mentiin laukassa 30cm ratana joka meni näin: ensin laukkaa vastapäivään uralla ja sitten ristikko sitten lyhyellä sivulla kahden ristikon sarja, seuraavaksi pääty ympyrällä pysty, sarja uudestaan, sitten pitkällä sivulla 3 pystyn sarja, sitten lävistäjä ja sitten 1 este toisesta suunnasta eli myötäpäivään. Tarmo lähti kiihdyttämään liikaa 3 pystyn sarjalla jonka takia pudotettiin sarjan viimeinen este. Tarmo oli tunnilla kiva mutta vähän reipas. Sen jälkeen vaan loppu verryttelyt ja kaartoon. Talutin Tarmon talliin ja hoidin sen pois. Pyöräilin sitten kotiin.


Inspii ei oikein riittänyt ni siitä tuli nyt tommonen.

Nimi: Klara & Tella

29.06.2015 14:08
Juoksin tallille. Astuin sisälle talliin ja laitoin laukun Tellan karsinan viereen. Otin Tellan riimunarun ja lähdin hakemaan Tellaa tarhasta. Tulin sisälle tarhaan ja kutsuin Tellaa nimellä. Kävelin sitten Tellan luo. Kiinnitin riimunarun sen riimuun. Kävelin tallin pihan poikki talli, oli kuuma päivä joten Tella käveli hitaasti. Vein Tellan karsinaan ja aloin harjata sitä pitkin vedoin. Puhdistin kaviot ja Tella näykkäisi minua. Hain Tellan varusteet sillä ajattelin mennä maastoon sen kanssa. Nostin satulan sen selkään ja kiristin sen satulavyön. Laitoin ohjat kaulalle ja usutin suitset Tellan päähän. Laitoin päälle turvaliivin ja kypärän otin myös raipan. Talutin Tellan talli pihalle ja kiristin vielä satula vyön. Tella tuijotti mua ja näykkäisi. Nousin selkään ja säädin jalustimet. Olin löytänyt kartalta hyvän maasto reitin. Lähdin käynnissä polkua pitkin jolloin Tella oli aika pirteä, mutta tuijotteli puskia. Ratsastin käyntiä pitkään suoraan ja käännyin sitten vasemmalle. Ravasin pitkin metsätietä, käännyin mutkasta ylämäkeen, hidastin käyntiin ja nousin kevyeen istuntaan. Sen jälkeen kävelin alamäen ja käännyin vasemmalle jatkoin eteenpäin ja käännyin oikealle. Tella totteli hyvin koko ajan ja pian talli tuli jo näkyviin. Tellan karsinassa otin siltä varusteet pois ja vein ne satulahuoneeseen. Harjasin Tellan nopeasti ja vein sen tarhaan.

Mitä pidit?

Nimi: Klara & Tella

29.06.2015 14:07
Pyöräilin tallille. Saavuin tallin pihaan ja kävelin talliin. Tallissa Tella odotti minua karsinassa.
Hei Tella! Sanoin sille avasin oven ja kävelin Tellan karsinaan.Aloitin Tellan harjaamisen. Tella seisoi kiltisti paikallaan kokoajan. Nostin vuorotellen kaikki kaviot puhdistettavaksi. Sen jälkeen selvitin Tellan harjan ja hännän. Otin Tellan riimunarun ja kiinnitin sen riimuun. Talutin Tellan tarhaan.
Annoin sille porkkanan. Menin sitten hakemaan kottikärryjä. Astelin Tellan karsinalle. Aloitin siivoamisen karsinan ovelta ja etenin pitemmälle karsinaan. Vein lannan lantalaan. Sitten hain uusia olkia ja levitin ne karsinaan. Menin satulahuoneeseen ja puhdistin Tellan varusteet satulasaippualla ja vedellä. Sen jälkeen puhdistin harjapakin. Otin riimunarun ja kävelin tarjalle hakemaan Tellaa. Tella antoi ottaa kiinni, taluttaessa se tuijotteli muita hevosia. Sain vietyä sen kuitenkin talliin. Harjasin sen pikaisesti ja puhdistin kaviot. Kävelin pyöräni lua ja pyöräilin kotiin.